Volgens de Russische consul-generaal in Rio, Vladimir Tokmakov, is de Braziliaan geen werknemer van een Russische diplomatieke missie in het buitenland en heeft hij niets te maken met Russische instellingen in het buitenland. "Alle Russische diplomaten en personeel van Russische instellingen in Rio de Janeiro zijn veilig en wel. Er is geen relatie met het gemelde incident", voegde de diplomaat eraan toe.

Eerder had het Braziliaanse staatspersbureau Agencia Brasil op gezag van de politie gemeld dat de Russische viceconsul in Rio een man had gedood die had geprobeerd hem en zijn gezin te beroven. De politie onderzoekt waarom de bewuste Braziliaan zich als Russische viceconsul heeft uitgegeven.

Volgens de afdeling moordzaken van Rio de Janeiro reageerde de viceconsul op een gewapende aanval op een grote laan in de wijk Barra da Tijuca, waar het Olympisch dorp en park gelegen is. "De viceconsul raakte verwikkeld in een lichamelijk gevecht met zijn overvaller, en tijdens dat gevecht ging het wapen van de aanvaller verschillende keren af, waarvan een schot fataal werd voor de dief", zo zei de politie van Rio.

Jiujitsu

Volgens de website van de populaire krant Extrais de Russische viceconsul een Braziliaan van 60 jaar die jiujitsu beoefent, een Aziatische gevechtssport. Hij reed samen met zijn vrouw op de Avenida das Americas, waar hij vast kwam te zitten in een file, toen hij werd benaderd door twee motorrijders, waarvan een zijn ruit insloeg en hem bedreigde met een pistool. De viceconsul pakte het wapen af en richtte het vervolgens op de aanvaller, aldus Extra.

(Belga/RR)

Volgens de Russische consul-generaal in Rio, Vladimir Tokmakov, is de Braziliaan geen werknemer van een Russische diplomatieke missie in het buitenland en heeft hij niets te maken met Russische instellingen in het buitenland. "Alle Russische diplomaten en personeel van Russische instellingen in Rio de Janeiro zijn veilig en wel. Er is geen relatie met het gemelde incident", voegde de diplomaat eraan toe. Eerder had het Braziliaanse staatspersbureau Agencia Brasil op gezag van de politie gemeld dat de Russische viceconsul in Rio een man had gedood die had geprobeerd hem en zijn gezin te beroven. De politie onderzoekt waarom de bewuste Braziliaan zich als Russische viceconsul heeft uitgegeven. Volgens de afdeling moordzaken van Rio de Janeiro reageerde de viceconsul op een gewapende aanval op een grote laan in de wijk Barra da Tijuca, waar het Olympisch dorp en park gelegen is. "De viceconsul raakte verwikkeld in een lichamelijk gevecht met zijn overvaller, en tijdens dat gevecht ging het wapen van de aanvaller verschillende keren af, waarvan een schot fataal werd voor de dief", zo zei de politie van Rio. JiujitsuVolgens de website van de populaire krant Extrais de Russische viceconsul een Braziliaan van 60 jaar die jiujitsu beoefent, een Aziatische gevechtssport. Hij reed samen met zijn vrouw op de Avenida das Americas, waar hij vast kwam te zitten in een file, toen hij werd benaderd door twee motorrijders, waarvan een zijn ruit insloeg en hem bedreigde met een pistool. De viceconsul pakte het wapen af en richtte het vervolgens op de aanvaller, aldus Extra.(Belga/RR)