De schuldherschikking zal over de komende tien jaar lopen en 'minimale' betalingen van Venezuela vergen in de eerste jaren, zo klinkt het. Het Zuid-Amerikaanse land zit al jaren in een diepe economische crisis. Het socialistisch geleide land stevent af op het bankroet en kampt bovendien met een enorme inflatie. Rusland geldt als een nauwe partner van de Venezolaanse regering.

Vooral het Russische energieconcern is actief in het olierijke land. Met de overeenkomst van woensdag kan de regering in Venezuela weer even op adem komen, al zijn de Russische schuldeisers slechts goed voor een klein deel van de totale schulden die Venezuela heeft uitstaan. Het ratingbureau Standard&Poors verklaarde Venezuela gisteren nog officieel failliet.

Lees ook: 'Venezuela is een economische puinhoop die bestuurd wordt door een bende criminelen'

De schuldherschikking zal over de komende tien jaar lopen en 'minimale' betalingen van Venezuela vergen in de eerste jaren, zo klinkt het. Het Zuid-Amerikaanse land zit al jaren in een diepe economische crisis. Het socialistisch geleide land stevent af op het bankroet en kampt bovendien met een enorme inflatie. Rusland geldt als een nauwe partner van de Venezolaanse regering. Vooral het Russische energieconcern is actief in het olierijke land. Met de overeenkomst van woensdag kan de regering in Venezuela weer even op adem komen, al zijn de Russische schuldeisers slechts goed voor een klein deel van de totale schulden die Venezuela heeft uitstaan. Het ratingbureau Standard&Poors verklaarde Venezuela gisteren nog officieel failliet.