Dat zei de afgevaardigde van de Russische minister van Defensie Anatoly Antonov, zo schrijft persbureau AP. Ondanks groeiend internationaal protest tegen en sterkere veroordeling van het bloedige regime in Damascus, blijft Rusland aan de zijde van Bashar Al-Assad staan.

"Er zijn geen inperkingen op onze uitvoer van wapens", zo zei Antonov tegen Russische journalisten. "We moeten ons houden aan onze verplichtingen en dat is wat we doen."

Wapencontract van 550 miljoen dollar

Naast Iran is Rusland een van de sterkste bondgenoten van Assad en dat blijft het ook, ondanks dat de bloedige onderdrukking van de Arabische Lente in het land door het regime al aan meer dan 5.400 mensen - volgens de Verenigde Naties - het leven heeft gekost.

Die loyauteit komt deels voort uit strategische en militaire overwegingen, waaronder wapenhandel. Volgens AP tekende Moskou vorige maand nog een contract ter waarde van 550 miljoen dollar voor de levering van gevechtsvliegtuigen met Syrië.

'Assad heeft vertrouwen in Rusland'

Maar dit bondgenootschap is ook een duidelijk signaal van Rusland tegen een door de Verenigde Staten gedomineerde wereldorde. Rusland wil ook een veto stellen tegen de oproep van de Veiligheidsraad aan Assad om op te stappen, omdat die oproep de weg open zou zetten naar een militaire interventie. Moskou verzette zich ook hevig tegen een militaire interventie in het Libië onder wijlen Muammar Khaddafi, nog zo'n bondgenoot. VN-ambassadeurs proberen Rusland van het tegendeel te overtuigen.

Wiam Wahhab, een pro-Syrische Libenese politicus, ontmoette Assad in Damascus. Daarover zei hij aan de Libanese krant Al-Akhbar: "Hij leek me ontspannen en zelfzeker. Hij heeft vertrouwen in de Russische houding." Assad zei hem dat hij de opstanden zou beëindigen, omdat "de chaos meer kost dan besluitloosheid." (SD)

Dat zei de afgevaardigde van de Russische minister van Defensie Anatoly Antonov, zo schrijft persbureau AP. Ondanks groeiend internationaal protest tegen en sterkere veroordeling van het bloedige regime in Damascus, blijft Rusland aan de zijde van Bashar Al-Assad staan."Er zijn geen inperkingen op onze uitvoer van wapens", zo zei Antonov tegen Russische journalisten. "We moeten ons houden aan onze verplichtingen en dat is wat we doen."Wapencontract van 550 miljoen dollar Naast Iran is Rusland een van de sterkste bondgenoten van Assad en dat blijft het ook, ondanks dat de bloedige onderdrukking van de Arabische Lente in het land door het regime al aan meer dan 5.400 mensen - volgens de Verenigde Naties - het leven heeft gekost.Die loyauteit komt deels voort uit strategische en militaire overwegingen, waaronder wapenhandel. Volgens AP tekende Moskou vorige maand nog een contract ter waarde van 550 miljoen dollar voor de levering van gevechtsvliegtuigen met Syrië. 'Assad heeft vertrouwen in Rusland' Maar dit bondgenootschap is ook een duidelijk signaal van Rusland tegen een door de Verenigde Staten gedomineerde wereldorde. Rusland wil ook een veto stellen tegen de oproep van de Veiligheidsraad aan Assad om op te stappen, omdat die oproep de weg open zou zetten naar een militaire interventie. Moskou verzette zich ook hevig tegen een militaire interventie in het Libië onder wijlen Muammar Khaddafi, nog zo'n bondgenoot. VN-ambassadeurs proberen Rusland van het tegendeel te overtuigen.Wiam Wahhab, een pro-Syrische Libenese politicus, ontmoette Assad in Damascus. Daarover zei hij aan de Libanese krant Al-Akhbar: "Hij leek me ontspannen en zelfzeker. Hij heeft vertrouwen in de Russische houding." Assad zei hem dat hij de opstanden zou beëindigen, omdat "de chaos meer kost dan besluitloosheid." (SD)