Vanop vier schepen werden 26 kruisraketten afgevuurd op 11 stellingen van de Islamitische Staat (IS), maakte de Russische minister van Defensie Sergej Shoigu bekend. De raketten overbrugden een afstand van circa 1.500 kilometer en 'vernielden alle doelwitten'. Het ministerie maakte ook opnieuw beelden publiek:

Volgens de minister werden geen burgers gedood. Sinds het begin van de Russische luchtaanvallen in Syrië een week geleden krijgt Moskou de kritiek ook rebellen van de Syrische oppositie en burgers te doden, maar het Kremlin ontkent dat.

De Syrische regering meldt intussen dat grondtroepen een offensief zijn gestart met Russische luchtsteun, aldus BBC World. Het gaat vermoedelijk om de eerste gecoördineerde operatie sinds de start van de Russische operaties op 30 september.

De Russische president Vladimir Poetin liet trouwens verstaan dat Moskou de luchtaanvallen in Syrië nog zal opdrijven met het oog op een grondoffensief van het leger van president Bashar al-Assad tegen de IS. (KVDA)

Vanop vier schepen werden 26 kruisraketten afgevuurd op 11 stellingen van de Islamitische Staat (IS), maakte de Russische minister van Defensie Sergej Shoigu bekend. De raketten overbrugden een afstand van circa 1.500 kilometer en 'vernielden alle doelwitten'. Het ministerie maakte ook opnieuw beelden publiek:Volgens de minister werden geen burgers gedood. Sinds het begin van de Russische luchtaanvallen in Syrië een week geleden krijgt Moskou de kritiek ook rebellen van de Syrische oppositie en burgers te doden, maar het Kremlin ontkent dat.De Syrische regering meldt intussen dat grondtroepen een offensief zijn gestart met Russische luchtsteun, aldus BBC World. Het gaat vermoedelijk om de eerste gecoördineerde operatie sinds de start van de Russische operaties op 30 september.De Russische president Vladimir Poetin liet trouwens verstaan dat Moskou de luchtaanvallen in Syrië nog zal opdrijven met het oog op een grondoffensief van het leger van president Bashar al-Assad tegen de IS. (KVDA)