Nog eens 10.000 andere overlevenden zijn ouder dan 65, en 4.000 zijn zwangere vrouwen. "We zijn bezig met een heel grote operatie, in de zes provincies die het zwaarst getroffen zijn", zegt Walter Crotte, regionaal directeur voor de Amerika's bij de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Naschokken kunnen de reddingswerkzaamheden bemoeilijken. Woensdagochtend was er voor de kust van Ecuador opnieuw een zware aardbeving, met een magnitude van 6,1.

De Rode Kruis-teams in Ecuador ondervinden dat de aardbeving de grootste impact heeft op gemeenschappen die al kwetsbaar waren. Meer dan 800 vrijwilligers en personeelsleden van het Ecuadoraanse Rode Kruis zijn al ter plaatse. Ze zijn bezig met zoek- en reddingsoperaties, geven eerste hulp, en leveren ambulancediensten voor honderden gewonden.

"Onze ploegen zijn hun diensten aan het uitbreiden", aldus Cotte. Het Internationale Rode Kruis heeft meer dan 400.000 Zwitserse frank vrijgemaakt uit het Disaster Relief Emergency Fund (DREF). Ook andere Rode Kruis-afdelingen en het Internationaal Comité van het Rode Kruis leveren steun aan Ecuador. (Belga/NSK)

Nog eens 10.000 andere overlevenden zijn ouder dan 65, en 4.000 zijn zwangere vrouwen. "We zijn bezig met een heel grote operatie, in de zes provincies die het zwaarst getroffen zijn", zegt Walter Crotte, regionaal directeur voor de Amerika's bij de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Naschokken kunnen de reddingswerkzaamheden bemoeilijken. Woensdagochtend was er voor de kust van Ecuador opnieuw een zware aardbeving, met een magnitude van 6,1.De Rode Kruis-teams in Ecuador ondervinden dat de aardbeving de grootste impact heeft op gemeenschappen die al kwetsbaar waren. Meer dan 800 vrijwilligers en personeelsleden van het Ecuadoraanse Rode Kruis zijn al ter plaatse. Ze zijn bezig met zoek- en reddingsoperaties, geven eerste hulp, en leveren ambulancediensten voor honderden gewonden."Onze ploegen zijn hun diensten aan het uitbreiden", aldus Cotte. Het Internationale Rode Kruis heeft meer dan 400.000 Zwitserse frank vrijgemaakt uit het Disaster Relief Emergency Fund (DREF). Ook andere Rode Kruis-afdelingen en het Internationaal Comité van het Rode Kruis leveren steun aan Ecuador. (Belga/NSK)