Dat hebben meerdere Amerikaanse media donderdag gemeld.

Op 12 december trokken de kiezers van Alabama naar de stembus om uit te maken wie de senaatszetel mocht innemen van Jeff Sessions die minister van Justitie in de regering-Trump is geworden.

In opspraak gekomen wegens grensoverschrijdend gedrag verloor Moore met ongeveer 20.000 stemmen. Hij behaalde 48,4 procent van de stemmen tegen 49,9 procent voor Jones.

President Donald Trump, die aanvankelijk fel achter Moore stond, en andere Republikeinse leiders hebben de Democraat al gefeliciteerd.

De autoriteiten zouden de Democratische opponent Doug Jones donderdag officieel uitroepen tot winnaar. Moore is naar de rechter gestapt om dat te verhinderen.

Hij voert aan dat er onregelmatigheden zijn geweest. Hij wil een fraude-onderzoek en eventueel een nieuwe stembusslag.

Volgens de autoriteiten zijn er geen bewijzen van fraude gevonden. Indien het resultaat blijft wat het is, hebben de Republikeinen nog maar één stem op overschot in de Senaat.

Dat hebben meerdere Amerikaanse media donderdag gemeld.Op 12 december trokken de kiezers van Alabama naar de stembus om uit te maken wie de senaatszetel mocht innemen van Jeff Sessions die minister van Justitie in de regering-Trump is geworden.In opspraak gekomen wegens grensoverschrijdend gedrag verloor Moore met ongeveer 20.000 stemmen. Hij behaalde 48,4 procent van de stemmen tegen 49,9 procent voor Jones.President Donald Trump, die aanvankelijk fel achter Moore stond, en andere Republikeinse leiders hebben de Democraat al gefeliciteerd.De autoriteiten zouden de Democratische opponent Doug Jones donderdag officieel uitroepen tot winnaar. Moore is naar de rechter gestapt om dat te verhinderen.Hij voert aan dat er onregelmatigheden zijn geweest. Hij wil een fraude-onderzoek en eventueel een nieuwe stembusslag.Volgens de autoriteiten zijn er geen bewijzen van fraude gevonden. Indien het resultaat blijft wat het is, hebben de Republikeinen nog maar één stem op overschot in de Senaat.