De oerconservatieve kandidaat Roy Moore zou volgens een artikel in Washington Post in 1979 een 14-jarig meisje hebben aangerand. Moore was toen 32 jaar oud. Ook drie andere vrouwen zeggen dat Moore hen in die periode heeft lastiggevallen.

De ultrareligieuze Moore heeft de aantijgingen in een eerste reactie al omschreven als 'fake news en opzettelijke belastering'. Daarnaast zegt hij ook dat het artikel in Washinghton Post louter 'een wanhopige politieke aanval' is.

Toch lijken steeds meer Republikeinen hun vertrouwen in Moore te verliezen. Onder meer vanuit het Witte Huis klinken vrijdag kritische geluiden. Trump gelooft 'dat Moore de juiste beslissing zal nemen wanneer deze aantijgingen waar blijken, en een stap opzij zal zetten', zo klinkt het bij woordvoerster Sarah Sanders. Ook belangrijke Republikeinse senatoren als John McCain en Mitch McConnell vragen Moore om zich terug te trekken uit de verkiezingen van 12 december.

Moore had in september nog de voorverkiezingen gewonnen, waardoor hij nu de Republikeinse kandidaat is voor de vrijgekomen senaatszetel voor de staat Alabama. Het gaat om het vroegere zitje van Jeff Sessions, die door Trump tot minister van Justitie werd benoemd. Trump had bij de voorverkiezingen zijn steun uitgesproken voor Luther Strange, de tegenstander van Moore.

De oerconservatieve kandidaat Roy Moore zou volgens een artikel in Washington Post in 1979 een 14-jarig meisje hebben aangerand. Moore was toen 32 jaar oud. Ook drie andere vrouwen zeggen dat Moore hen in die periode heeft lastiggevallen. De ultrareligieuze Moore heeft de aantijgingen in een eerste reactie al omschreven als 'fake news en opzettelijke belastering'. Daarnaast zegt hij ook dat het artikel in Washinghton Post louter 'een wanhopige politieke aanval' is. Toch lijken steeds meer Republikeinen hun vertrouwen in Moore te verliezen. Onder meer vanuit het Witte Huis klinken vrijdag kritische geluiden. Trump gelooft 'dat Moore de juiste beslissing zal nemen wanneer deze aantijgingen waar blijken, en een stap opzij zal zetten', zo klinkt het bij woordvoerster Sarah Sanders. Ook belangrijke Republikeinse senatoren als John McCain en Mitch McConnell vragen Moore om zich terug te trekken uit de verkiezingen van 12 december.Moore had in september nog de voorverkiezingen gewonnen, waardoor hij nu de Republikeinse kandidaat is voor de vrijgekomen senaatszetel voor de staat Alabama. Het gaat om het vroegere zitje van Jeff Sessions, die door Trump tot minister van Justitie werd benoemd. Trump had bij de voorverkiezingen zijn steun uitgesproken voor Luther Strange, de tegenstander van Moore.