Ze vragen voorzitter Reince Priebus om de middelen in te zetten voor de verkiezingsstrijd in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

De politieke nieuwssite Politico kreeg een ontwerp van de (nog officieel te verzenden) brief in handen en daarin worden de zware woorden niet geschuwd. 'We vrezen dat de verdeeldheid, roekeloosheid, incompetentie en onpopulariteit van Trump van deze verkiezing een Democratische landslide zal maken. Alleen een onmiddellijke verschuiving van alle beschikbare middelen naar de kwetsbare Senaat en Huis zal voorkomen dat de partij verdrinkt met rond haar nek een 'Trump emblazoned anchor.'

'Dat zou geen moeilijke beslissing mogen zijn, want de kansen van Trump om president te worden slinken dag na dag', klinkt het.

Blunderweek

Volgens de jongste peiling van NBC en ABC News heeft de Democratische kandidate Hillary Clinton intussen een tweecijferige voorsprong op Trump opgebouwd.

Trump haalde de afgelopen tien dagen meermaals op negatieve wijze de hoofditems van nieuwsjournaals, als gevolg van controversiële uitspraken.

Oudgedienden

Onder de ondergetekenden van de brief zijn verschillende voormalige Congresleden zoals Gordon Humphrey, Tom Coleman en Vin Weber alsook verscheidene voormalige functionarissen van de partij.

Andrew Weinstein, een van de initiatiefnemers van de brief, zegt dat zij 'de meerderheden van de partij in beide kamers van het Congres willen beschermen' en dat 'de brief geen steun voor een andere kandidaat is'. (KVDA)

Ze vragen voorzitter Reince Priebus om de middelen in te zetten voor de verkiezingsstrijd in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. De politieke nieuwssite Politico kreeg een ontwerp van de (nog officieel te verzenden) brief in handen en daarin worden de zware woorden niet geschuwd. 'We vrezen dat de verdeeldheid, roekeloosheid, incompetentie en onpopulariteit van Trump van deze verkiezing een Democratische landslide zal maken. Alleen een onmiddellijke verschuiving van alle beschikbare middelen naar de kwetsbare Senaat en Huis zal voorkomen dat de partij verdrinkt met rond haar nek een 'Trump emblazoned anchor.' 'Dat zou geen moeilijke beslissing mogen zijn, want de kansen van Trump om president te worden slinken dag na dag', klinkt het. Volgens de jongste peiling van NBC en ABC News heeft de Democratische kandidate Hillary Clinton intussen een tweecijferige voorsprong op Trump opgebouwd.Trump haalde de afgelopen tien dagen meermaals op negatieve wijze de hoofditems van nieuwsjournaals, als gevolg van controversiële uitspraken.Onder de ondergetekenden van de brief zijn verschillende voormalige Congresleden zoals Gordon Humphrey, Tom Coleman en Vin Weber alsook verscheidene voormalige functionarissen van de partij.Andrew Weinstein, een van de initiatiefnemers van de brief, zegt dat zij 'de meerderheden van de partij in beide kamers van het Congres willen beschermen' en dat 'de brief geen steun voor een andere kandidaat is'. (KVDA)