De Republikein Newt Gingrich is mee met zijn tijd. Via Twitter en Facebook kondigde de 67-jarige politicus woensdag aan dat hij meedingt naar de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012. "Vandaag stel ik mij kandidaat als president van de Verenigde Staten", schreef Gingrich op Twitter.

De 67-jarige Gingrich was voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van 1995 tot 1999, toen Bill Clinton president was. Hij is vooral bekend als de man die er in een krachtmeting met de Democratische president voor zorgde dat in 1995 het federale overheidsapparaat stilviel.

Gingrich werd door Times uitgeroepen tot persoon van het jaar nadat hij de Republikeinen naar de overwinning had geleid bij de verkiezingen in 1994. De Republikeinen kregen toen voor het eerst in 40 jaar de controle over het Huis van Afgevaardigden.

Republikeinse uitdagers

Op minder dan anderhalf jaar van de presidentsverkiezingen in de VS hebben zich nog maar weinig Republikeinse uitdagers gemeld om het op te nemen tegen de huidige Democratische president Barack Obama. Onder meer voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney, voormalig gouverneur van Minnesota Tim Pawlenty en Congreslid Ron Paul zouden de stap overwegen. (Belga)

De Republikein Newt Gingrich is mee met zijn tijd. Via Twitter en Facebook kondigde de 67-jarige politicus woensdag aan dat hij meedingt naar de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012. "Vandaag stel ik mij kandidaat als president van de Verenigde Staten", schreef Gingrich op Twitter. De 67-jarige Gingrich was voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van 1995 tot 1999, toen Bill Clinton president was. Hij is vooral bekend als de man die er in een krachtmeting met de Democratische president voor zorgde dat in 1995 het federale overheidsapparaat stilviel. Gingrich werd door Times uitgeroepen tot persoon van het jaar nadat hij de Republikeinen naar de overwinning had geleid bij de verkiezingen in 1994. De Republikeinen kregen toen voor het eerst in 40 jaar de controle over het Huis van Afgevaardigden. Republikeinse uitdagers Op minder dan anderhalf jaar van de presidentsverkiezingen in de VS hebben zich nog maar weinig Republikeinse uitdagers gemeld om het op te nemen tegen de huidige Democratische president Barack Obama. Onder meer voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney, voormalig gouverneur van Minnesota Tim Pawlenty en Congreslid Ron Paul zouden de stap overwegen. (Belga)