Rellen lopen uit hand: Hamburgse politie vraagt versterking

07/07/17 om 13:21 - Bijgewerkt op 15/08/17 om 15:29

Bron: Belga

De politie van Hamburg heeft als gevolg van het aanhoudende geweld in de marge van de G20-top in de stad versterking gevraagd aan politiekorpsen uit andere Duitse deelstaten. Dat is nodig door 'de vele misdaden, die tegelijkertijd plaatsvinden', zo stelde een woordvoerder van de Hamburgse politie vrijdag.

Rellen lopen uit hand: Hamburgse politie vraagt versterking

© Reuters

Duitsland had ongeveer 19.000 politieagenten vrijgemaakt om de orde te handhaven in de marge van de top van de meest geïndustrialiseerde landen ter wereld. Hoewel ze tanks, helikopters, boten en waterkanonnen ter beschikking hebben, zijn er sinds donderdag zware rellen losgebarsten op verschillende plaatsen in de stad.

Er zijn onder meer al sit-ins gehouden om het verkeer te blokkeren, auto's in brand gestoken en gebouwen beschadigd. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zegde vrijdagochtend zelfs een event in het stadscentrum af voor veiligheidsredenen. Bij de rellen raakten al meer dan honderd agenten gewond. Er zijn 29 mensen opgepakt, van wie er vijftien in hechtenis zijn genomen.

Bovendien wordt de grootste manifestatie pas zaterdag verwacht. Dan zouden zo'n 100.000 mensen opdagen om te protesteren tegen de G20. Vanuit de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg zijn al zowat 200 politiemensen onderweg naar Hamburg, zei een woorvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat. Van de 800 reeds ontplooide agenten zijn er 23 gewond geraakt.

Op het videofragment hieronder is het slagveld Hamburgse stadsdeel Altona duidelijke te zien.

Onze partners