Na de vermoedelijke moord op enkele tientallen studenten in Mexico hebben actievoerders het regioparlement van de staat Guerrero in het zuidwesten van het land bestormd. Ze stichtten brand in de zaal voor de plenaire vergaderingen, brachten vernielingen aan in de bibliotheek en staken voertuigen in brand. Eerder waren woedende studenten in de provinciehoofdstad Chilpancingo in het gebouw van het regionale ministerie van Onderwijs binnengedrongen. Voor het gebouw staken leden van de radicale vakbond Ceteg meubels en documenten in brand.

Reuters
© Reuters

'We willen gerechtigheid'

In de staat Veracruz vielen demonstranten een groep sporters aan die de fakkel van de Centraal-Amerikaanse Spelen naar de plaats van de wedstrijden bracht. "Wij willen geen Spelen, wij willen gerechtigheid", scandeerden ze, waarna ze de fakkel doofden. Ook de voorbije dagen was het in de regio en in de Mexicaanse hoofdstad tot rellen gekomen. Studenten en sympathisanten bezetten tijdelijk de luchthaven van vakantieoord Acapulco. In Mexico Stad probeerden demonstranten het Nationaal Paleis binnen te dringen. Aan een van de poorten stichtten ze brand.

Burgemeester gaf opdracht

De woede van de demonstranten richt zich tegen de autoriteiten, die naar hun mening te weinig doen om de misdrijven in de stad Iguala op te helderen. Corrupte politieagenten hebben daar eind september 43 leraren in opleiding ontvoerd en ze overgeleverd aan de criminele organisatie Guerreros Unidos. Opgepakte bendeleden verklaarden inmiddels dat de studenten gedood en verbrand werden. De burgemeester van Iguala en haar man zouden opdracht gegeven hebben voor het bloedbad. (Belga/WB)

Na de vermoedelijke moord op enkele tientallen studenten in Mexico hebben actievoerders het regioparlement van de staat Guerrero in het zuidwesten van het land bestormd. Ze stichtten brand in de zaal voor de plenaire vergaderingen, brachten vernielingen aan in de bibliotheek en staken voertuigen in brand. Eerder waren woedende studenten in de provinciehoofdstad Chilpancingo in het gebouw van het regionale ministerie van Onderwijs binnengedrongen. Voor het gebouw staken leden van de radicale vakbond Ceteg meubels en documenten in brand. In de staat Veracruz vielen demonstranten een groep sporters aan die de fakkel van de Centraal-Amerikaanse Spelen naar de plaats van de wedstrijden bracht. "Wij willen geen Spelen, wij willen gerechtigheid", scandeerden ze, waarna ze de fakkel doofden. Ook de voorbije dagen was het in de regio en in de Mexicaanse hoofdstad tot rellen gekomen. Studenten en sympathisanten bezetten tijdelijk de luchthaven van vakantieoord Acapulco. In Mexico Stad probeerden demonstranten het Nationaal Paleis binnen te dringen. Aan een van de poorten stichtten ze brand. De woede van de demonstranten richt zich tegen de autoriteiten, die naar hun mening te weinig doen om de misdrijven in de stad Iguala op te helderen. Corrupte politieagenten hebben daar eind september 43 leraren in opleiding ontvoerd en ze overgeleverd aan de criminele organisatie Guerreros Unidos. Opgepakte bendeleden verklaarden inmiddels dat de studenten gedood en verbrand werden. De burgemeester van Iguala en haar man zouden opdracht gegeven hebben voor het bloedbad. (Belga/WB)