Het bewuste middel Roundup komt van Monsanto, dat intussen is overgenomen door Bayer.

Een voormalige conciërge in de Verenigde Staten stelde dat hij terminaal ziek was geworden door het gebruik van de onkruidverdelger. Een Amerikaanse jury oordeelde vervolgens dat Monsanto flink in de buidel moest tasten. Maar Monsanto zelf, en ook Bayer, bleven volhouden dat Roundup veilig is.

Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat het proces zou worden overgedaan. Bayer, dat ook een Amerikaanse notering heeft, ging woensdag flink omhoog op de beurs in New York.

De kwestie is belangrijk voor het bedrijf omdat ze ook gevolgen kan hebben voor vele andere claims. In de VS alleen al beweren 8.700 mensen dat ze ziek zijn geworden door het gebruik van de onkruidverdelger op basis van glyfosaat.

De rechter in San Francisco overweegt om de zaak opnieuw te laten behandelen omdat de tot dusver aangedragen bewijzen niet zouden volstaan. Het gaat om een voorlopige beslissing, die nog niet definitief is.

Het bewuste middel Roundup komt van Monsanto, dat intussen is overgenomen door Bayer. Een voormalige conciërge in de Verenigde Staten stelde dat hij terminaal ziek was geworden door het gebruik van de onkruidverdelger. Een Amerikaanse jury oordeelde vervolgens dat Monsanto flink in de buidel moest tasten. Maar Monsanto zelf, en ook Bayer, bleven volhouden dat Roundup veilig is. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat het proces zou worden overgedaan. Bayer, dat ook een Amerikaanse notering heeft, ging woensdag flink omhoog op de beurs in New York. De kwestie is belangrijk voor het bedrijf omdat ze ook gevolgen kan hebben voor vele andere claims. In de VS alleen al beweren 8.700 mensen dat ze ziek zijn geworden door het gebruik van de onkruidverdelger op basis van glyfosaat. De rechter in San Francisco overweegt om de zaak opnieuw te laten behandelen omdat de tot dusver aangedragen bewijzen niet zouden volstaan. Het gaat om een voorlopige beslissing, die nog niet definitief is.