Volgens de autoriteiten waren er ongeveer 900 deelnemers, ooggetuigen spraken van meer dan duizend deelnemers. De sfeer onder de demonstranten was verhit, maar niet zo agressief als vorige maandag.

De politie heeft wel zeker acht strafbare feiten geregistreerd. Het gaat om inbreuken tegen de wet op vergadering, en het gebruik van kentekens van ongrondwettige organisaties, zegt de politie. Ook herkende de politie deelnemers die strafbare feiten hadden gepleegd tijdens het protest maandag.

De politie was donderdagavond massaal ter plaatse, met meer dan 1.200 agenten uit verschillende staten en de federale politie.

Ongeveer 900 actievoerders hadden gevolg gegeven aan de oproep van Pro Chemnitz en protesteerden in de marge van een burgerdialoog met minister-president Michael Kretschmer (CDU).

Voor het zogenoemde 'Sachsengespräch' in de ruimtes van het plaatselijke stadion, dat al langer gepland stond, waren 650 personen opgedaagd.

De betogers klaagden het volgens hen te lakse optreden van de politie tegen criminele migranten aan. Ze hadden ook kritiek op het beleid van de Saksische deelstaatregering.

Bij het begin werd er een minuut stilte gehouden voor de 35-jarige man die vorige zondag werd neergestoken, wat aanleiding was voor de eerdere gewelddadige betoging.

Er worden de komende dagen nog meer betogingen in Chemnitz verwacht.

Volgens de autoriteiten waren er ongeveer 900 deelnemers, ooggetuigen spraken van meer dan duizend deelnemers. De sfeer onder de demonstranten was verhit, maar niet zo agressief als vorige maandag. De politie heeft wel zeker acht strafbare feiten geregistreerd. Het gaat om inbreuken tegen de wet op vergadering, en het gebruik van kentekens van ongrondwettige organisaties, zegt de politie. Ook herkende de politie deelnemers die strafbare feiten hadden gepleegd tijdens het protest maandag. De politie was donderdagavond massaal ter plaatse, met meer dan 1.200 agenten uit verschillende staten en de federale politie. Ongeveer 900 actievoerders hadden gevolg gegeven aan de oproep van Pro Chemnitz en protesteerden in de marge van een burgerdialoog met minister-president Michael Kretschmer (CDU). Voor het zogenoemde 'Sachsengespräch' in de ruimtes van het plaatselijke stadion, dat al langer gepland stond, waren 650 personen opgedaagd. De betogers klaagden het volgens hen te lakse optreden van de politie tegen criminele migranten aan. Ze hadden ook kritiek op het beleid van de Saksische deelstaatregering. Bij het begin werd er een minuut stilte gehouden voor de 35-jarige man die vorige zondag werd neergestoken, wat aanleiding was voor de eerdere gewelddadige betoging. Er worden de komende dagen nog meer betogingen in Chemnitz verwacht.