"Ik kondig hierbij aan dat het uitvoerend comité het werk hervat in Tripoli", zo verklaarde vicepresident van de Overgangsraad Ali

Tahouni donderdagavond op een persconferentie. Het uitvoerend comité kan aanzien worden als de 'regering' van de rebellen.

Tahouni voegde eraan toe dat de leider van de Overgangsraad, Moustafa Abdeljalil, naar Tripoli zal afzakken eenmaal de veiligheidssituatie dit toelaat. De rebellen hebben de stad bijna volledig onder controle, maar in sommige stadsdelen wordt nog steeds gevochten.

Op de persconferentie lanceerden de rebellen nogmaals een oproep aan de getrouwen van het regime van Muammar Khaddafi om de wapens neer te leggen. Tahouni bezwoer hen dat er geen wraakacties ondernomen zullen worden.

Khaddafi is intussen nog steeds spoorloos. Hij verspreidde donderdag wel een boodschap waarin hij zijn aanhangers oproept de gewapende strijd niet te staken. De boodschap was in het bijzonder gericht aan de inwoners van zijn geboortestad Sirte. De stad vormt het volgende doel van de opstandelingen. (Belga/TE)

"Ik kondig hierbij aan dat het uitvoerend comité het werk hervat in Tripoli", zo verklaarde vicepresident van de Overgangsraad Ali Tahouni donderdagavond op een persconferentie. Het uitvoerend comité kan aanzien worden als de 'regering' van de rebellen. Tahouni voegde eraan toe dat de leider van de Overgangsraad, Moustafa Abdeljalil, naar Tripoli zal afzakken eenmaal de veiligheidssituatie dit toelaat. De rebellen hebben de stad bijna volledig onder controle, maar in sommige stadsdelen wordt nog steeds gevochten. Op de persconferentie lanceerden de rebellen nogmaals een oproep aan de getrouwen van het regime van Muammar Khaddafi om de wapens neer te leggen. Tahouni bezwoer hen dat er geen wraakacties ondernomen zullen worden. Khaddafi is intussen nog steeds spoorloos. Hij verspreidde donderdag wel een boodschap waarin hij zijn aanhangers oproept de gewapende strijd niet te staken. De boodschap was in het bijzonder gericht aan de inwoners van zijn geboortestad Sirte. De stad vormt het volgende doel van de opstandelingen. (Belga/TE)