Op de beelden is te zien hoe een rebel over het lichaam van een soldaat staat gebogen en schreeuwt: "Ik zweer aan God, we zullen jullie harten en levers opeten. Jullie soldaten van Bashar de hond."

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft haar afschuw over de beelden uitgesproken. De organisatie herkent de rebel, die eerder in Homs vocht. Hij is de leider van de groepering genaamd Onafhankelijke Omar al-Farouq Brigade.

'Imago tegenstander schaden'

Deze video is de zoveelste in de propagandaoorlog die gaande is achter het bloederige conflict in Syrië. Volgens Peter Bouckaert (HRW) bewijzen dergelijke beelden dat het gevecht zich van de straten heeft verspreid naar het internet. "Beide kampen willen controle hebben op hun eigen imago en willen dat van hun tegenstander schaden."

Vorige maand nog gaf een pro-Assad-groep met basis in Libanon een foto vrij waarop te zien was hoe een jonge rebel het afgehakte hoofd van een regeringssoldaat aan het bakken was. (AVE)

Op de beelden is te zien hoe een rebel over het lichaam van een soldaat staat gebogen en schreeuwt: "Ik zweer aan God, we zullen jullie harten en levers opeten. Jullie soldaten van Bashar de hond." Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft haar afschuw over de beelden uitgesproken. De organisatie herkent de rebel, die eerder in Homs vocht. Hij is de leider van de groepering genaamd Onafhankelijke Omar al-Farouq Brigade. 'Imago tegenstander schaden'Deze video is de zoveelste in de propagandaoorlog die gaande is achter het bloederige conflict in Syrië. Volgens Peter Bouckaert (HRW) bewijzen dergelijke beelden dat het gevecht zich van de straten heeft verspreid naar het internet. "Beide kampen willen controle hebben op hun eigen imago en willen dat van hun tegenstander schaden." Vorige maand nog gaf een pro-Assad-groep met basis in Libanon een foto vrij waarop te zien was hoe een jonge rebel het afgehakte hoofd van een regeringssoldaat aan het bakken was. (AVE)