'Full of crap'. Dat was de reactie van Cheney in een interview met Fox News. "We hebben exact gedaan wat we moesten om diegenen te grijpen die 9/11 hadden voorbereid, en om andere aanslagen te vermijden."

"Ik denk dat het rapport miserabel is. Het lijkt me heel onvolmaakt", stelde Cheney.

Hij was tussen 2001 en 2009 vicepresident onder George W. Bush, de periode waarin de in het rapport aangeklaagde verhoortechnieken van vermoedelijke terreurverdachten door de CIA plaatsvonden.

Bush was op de hoogte

Het rapport, dat dinsdag werd gepubliceerd, bevestigt dat de CIA terreurverdachten folterde, om informatie van hen los te krijgen. De methodes onder de toenmalige Republikeinse president George Bush waren in de praktijk inefficiënt en gingen verder dan het Witte Huis (officieel) had toegelaten.

"Sorry dat ik het zeg, maar het rapport staat vol flauwekul", Cheney. "Ze hebben niet de moeite gedaan om de sleutelspelers van het programma vragen te stellen."

De ex-vicepresident bevestigde dat president Bush de meeste details van het programma kende. "Wat moesten we doen (met Khaled Cheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 9/11)? Hem op beide wangen kussen en vragen: 'Alsjeblieft, alsjeblieft, zeg ons wat je weet'? Natuurlijk niet", voegde Cheney nog toe. (Belga/TE)

'Full of crap'. Dat was de reactie van Cheney in een interview met Fox News. "We hebben exact gedaan wat we moesten om diegenen te grijpen die 9/11 hadden voorbereid, en om andere aanslagen te vermijden." "Ik denk dat het rapport miserabel is. Het lijkt me heel onvolmaakt", stelde Cheney. Hij was tussen 2001 en 2009 vicepresident onder George W. Bush, de periode waarin de in het rapport aangeklaagde verhoortechnieken van vermoedelijke terreurverdachten door de CIA plaatsvonden. Het rapport, dat dinsdag werd gepubliceerd, bevestigt dat de CIA terreurverdachten folterde, om informatie van hen los te krijgen. De methodes onder de toenmalige Republikeinse president George Bush waren in de praktijk inefficiënt en gingen verder dan het Witte Huis (officieel) had toegelaten. "Sorry dat ik het zeg, maar het rapport staat vol flauwekul", Cheney. "Ze hebben niet de moeite gedaan om de sleutelspelers van het programma vragen te stellen." De ex-vicepresident bevestigde dat president Bush de meeste details van het programma kende. "Wat moesten we doen (met Khaled Cheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 9/11)? Hem op beide wangen kussen en vragen: 'Alsjeblieft, alsjeblieft, zeg ons wat je weet'? Natuurlijk niet", voegde Cheney nog toe. (Belga/TE)