Ratko Mladic is vrijdag een eerste keer voor zijn rechters van het Joegoslavië-Tribunaal (ICTY) verschenen. De voormalige Bosnisch-Servische generaal, gekleed in een grijs pak en grijs hemd, weigerde om schuldig of onschuldig te pleiten op de "monsterlijke" aanklacht.
"Ik ben generaal Ratko Mladic," zo antwoordde hij de rechter toen die naar zijn identiteit vroeg. Hij zei ook dat hij "erg ziek" is en wilde niet dat er ook maar "een woord of een zin" van de aanklacht voorgelezen werd. Rechter Alphons Orie negeerde dat en las een samenvatting van de aanklacht voor.

Monsterlijk
De ex-generaal weigerde om schuldig of onschuldig te pleiten. Hij noemde de aanklacht "monsterlijk" en "weerzinwekkend".

Mladic heeft 30 dagen de tijd om schuldig of onschuldig te pleiten, anders zullen de rechters in zijn plaats onschuldig pleiten. Op 4 juli is een nieuwe zitting gepland.

Advocaat
De 69-jarige Mladic werd op 26 mei in het noorden van Servië gearresteerd na 16 jaar voortvluchtig te zijn geweest. Hij staat voor het Joegoslavië-Tribunaal terecht wegens oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocide.

Mladic werd vrijdag bijgestaan door de door het ICTY aangeduide Servische advocaat Aleksandar Aleksic. Hij kan later zelf nog bijstand kiezen, of zichzelf verdedigen. (KVDA)

Ratko Mladic is vrijdag een eerste keer voor zijn rechters van het Joegoslavië-Tribunaal (ICTY) verschenen. De voormalige Bosnisch-Servische generaal, gekleed in een grijs pak en grijs hemd, weigerde om schuldig of onschuldig te pleiten op de "monsterlijke" aanklacht. "Ik ben generaal Ratko Mladic," zo antwoordde hij de rechter toen die naar zijn identiteit vroeg. Hij zei ook dat hij "erg ziek" is en wilde niet dat er ook maar "een woord of een zin" van de aanklacht voorgelezen werd. Rechter Alphons Orie negeerde dat en las een samenvatting van de aanklacht voor. Monsterlijk De ex-generaal weigerde om schuldig of onschuldig te pleiten. Hij noemde de aanklacht "monsterlijk" en "weerzinwekkend". Mladic heeft 30 dagen de tijd om schuldig of onschuldig te pleiten, anders zullen de rechters in zijn plaats onschuldig pleiten. Op 4 juli is een nieuwe zitting gepland. Advocaat De 69-jarige Mladic werd op 26 mei in het noorden van Servië gearresteerd na 16 jaar voortvluchtig te zijn geweest. Hij staat voor het Joegoslavië-Tribunaal terecht wegens oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocide. Mladic werd vrijdag bijgestaan door de door het ICTY aangeduide Servische advocaat Aleksandar Aleksic. Hij kan later zelf nog bijstand kiezen, of zichzelf verdedigen. (KVDA)