Dat concludeert CNN uit het voorlopig rapport dat het Maleisische ministerie van Verkeer heeft ingediend bij de Internationale Organisatie voor Burgerluchtvaart, een VN-organisatie.

Volgens CNN is het meest frappante aan het rapport, wat er allemaal niet in staat. Zo rept het rapport met geen woord over wat er tijdens die vier uur (niet) is gebeurd.

Cruciaal

Op het moment dat het vliegtuig met 239 mensen aan boord op weg van Kuala Lumpur naar Peking om 1.21 uur (lokale tijd) van de radar verdween, had de crew van het toestel de luchtvaartautoriteiten in Vietnam al gecontacteerd moeten hebben, maar dat was niet het geval.

'Het was 17 minuten later dat de Maleisische autoriteiten vanuit Vietnam de vraag kregen waar het vliegtuig was,' aldus de luchtvaartcorrespondent van CNN die het document kon inkijken. 'Daaruit moeten we dus concluderen dat Kuala Lumpur ofwel niets heeft gemerkt ofwel geen actie heeft ondernomen.'

Daarna was er opnieuw een nieuw gat van vier uur tot aan het moment waarop de reddingsoperatie officieel gelanceerd werd.

Mager

In het rapport wordt enkel vermeld dat Kuala Lumpur tijdens die cruciale uren Singapore, Hongkong en Cambodja contacteerde. Het rapport vermeldt evenmin wat de militaire diensten precies deden tijdens de nacht dat de Boeing van de radar verdween.

Het voorlopige rapport, aldus nog de CNN-correspondent, is zowel qua omvang als qua informatie opvallend mager.

Kritiek

Maleisië was vorige week onder vuur gekomen omdat het land het rapport eerder aan de VN overmaakte zonder het beschikbaar te maken voor de verwanten van de vermiste passagiers. Anderzijds is een land niet verplicht om voorlopige rapporten te maken of vrij te geven.

Dat concludeert CNN uit het voorlopig rapport dat het Maleisische ministerie van Verkeer heeft ingediend bij de Internationale Organisatie voor Burgerluchtvaart, een VN-organisatie.Volgens CNN is het meest frappante aan het rapport, wat er allemaal niet in staat. Zo rept het rapport met geen woord over wat er tijdens die vier uur (niet) is gebeurd. CruciaalOp het moment dat het vliegtuig met 239 mensen aan boord op weg van Kuala Lumpur naar Peking om 1.21 uur (lokale tijd) van de radar verdween, had de crew van het toestel de luchtvaartautoriteiten in Vietnam al gecontacteerd moeten hebben, maar dat was niet het geval. 'Het was 17 minuten later dat de Maleisische autoriteiten vanuit Vietnam de vraag kregen waar het vliegtuig was,' aldus de luchtvaartcorrespondent van CNN die het document kon inkijken. 'Daaruit moeten we dus concluderen dat Kuala Lumpur ofwel niets heeft gemerkt ofwel geen actie heeft ondernomen.' Daarna was er opnieuw een nieuw gat van vier uur tot aan het moment waarop de reddingsoperatie officieel gelanceerd werd. MagerIn het rapport wordt enkel vermeld dat Kuala Lumpur tijdens die cruciale uren Singapore, Hongkong en Cambodja contacteerde. Het rapport vermeldt evenmin wat de militaire diensten precies deden tijdens de nacht dat de Boeing van de radar verdween. Het voorlopige rapport, aldus nog de CNN-correspondent, is zowel qua omvang als qua informatie opvallend mager. KritiekMaleisië was vorige week onder vuur gekomen omdat het land het rapport eerder aan de VN overmaakte zonder het beschikbaar te maken voor de verwanten van de vermiste passagiers. Anderzijds is een land niet verplicht om voorlopige rapporten te maken of vrij te geven.