'Ik ben altijd bereid en ben altijd bereid geweest de realiteit van een andere relatie met Spanje te aanvaarden', zei Puigdemont. Daarop verduidelijkte hij dat hij bereid is een andere oplossing dan onafhankelijkheid in overweging te nemen.

'Het is steeds mogelijk. Ik die heel mijn leven naar onafhankelijkheid heb gestreefd, ik heb dertig jaar gewerkt om een andere verankering van Catalonië in Spanje te verkrijgen', zei de afgezette Catalaanse leider. 'Ik ben steeds voor een akkoord', verzekerde hij, de conservatieve Volkspartij van Mariano Rajoy ervan beschuldigend verantwoordelijk te zijn voor de opgang van het separatisme.

'Ik ben altijd bereid en ben altijd bereid geweest de realiteit van een andere relatie met Spanje te aanvaarden', zei Puigdemont. Daarop verduidelijkte hij dat hij bereid is een andere oplossing dan onafhankelijkheid in overweging te nemen. 'Het is steeds mogelijk. Ik die heel mijn leven naar onafhankelijkheid heb gestreefd, ik heb dertig jaar gewerkt om een andere verankering van Catalonië in Spanje te verkrijgen', zei de afgezette Catalaanse leider. 'Ik ben steeds voor een akkoord', verzekerde hij, de conservatieve Volkspartij van Mariano Rajoy ervan beschuldigend verantwoordelijk te zijn voor de opgang van het separatisme.