De Franse regering zag dinsdag tekenen dat het protest tegen de pensioenhervorming afneemt, al manifesteerden studenten in verschillende steden tegen de verhoging van de minimale pensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar.

Na wekenlange spanning bevindt het conflict zich op een keerpunt, zo verklaarde minister van Economie Christine Lagarde in afwachting van de definitieve goedkeuring van de tekst dinsdag in de Senaat en woensdag in de Kamer.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux is het werk intussen hernomen in vijf van de twaalf olieraffinaderijen. Volgens hem normaliseert de brandstofbevoorrading zich geleidelijk. De petroleumfederatie sprak over een kwart van de benzinestations die maandagavond nog bevoorradingsproblemen had.

Studenten probeerden het protest weer aan te wakkeren, maar demonstraties lokten weinig volk. In Parijs was sprake van enkele honderden deelnemers. Volgens Reuters kwamen in Toulouse, dat de grootste universiteitscampus buiten Parijs heeft, niet meer dan 300 studenten opdagen.

De Franse regering zag dinsdag tekenen dat het protest tegen de pensioenhervorming afneemt, al manifesteerden studenten in verschillende steden tegen de verhoging van de minimale pensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar.Na wekenlange spanning bevindt het conflict zich op een keerpunt, zo verklaarde minister van Economie Christine Lagarde in afwachting van de definitieve goedkeuring van de tekst dinsdag in de Senaat en woensdag in de Kamer.Volgens minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux is het werk intussen hernomen in vijf van de twaalf olieraffinaderijen. Volgens hem normaliseert de brandstofbevoorrading zich geleidelijk. De petroleumfederatie sprak over een kwart van de benzinestations die maandagavond nog bevoorradingsproblemen had.Studenten probeerden het protest weer aan te wakkeren, maar demonstraties lokten weinig volk. In Parijs was sprake van enkele honderden deelnemers. Volgens Reuters kwamen in Toulouse, dat de grootste universiteitscampus buiten Parijs heeft, niet meer dan 300 studenten opdagen.