De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam is vrijdag ingegaan op het verzoek van de advocaat van Geert Wilders om de rechtbank te wraken. Volgens Nederlandse media zullen andere rechters het proces tegen de leider van de PVV moeten overdoen.

Wilders staat in Amsterdam terecht op verdenking van groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Het openbaar ministerie verklaarde hem eerder niet schuldig aan de drie aanklachten.

Bram Moszkowicz, de advocaat van Wilders, klaagt echter aan dat één van de getuigen op het proces (arabist Hans Jansen) aanwezig was op een etentje met één van de raadsheren van het hof. Tom Schalken maakte deel uit van het hof dat het openbaar ministerie de opdracht gaf Wilders te vervolgen.

Het etentje had plaats drie dagen voor Jansen op verzoek van de verdediging als getuige-deskundige in het proces-Wilders zou worden gehoord. Schalken zou vooraf geweten hebben dat Jansen aanwezig zou zijn.

Moszkowicz verweet de rechters in het proces partijdigheid omdat ze hem niet toestonden Jansen opnieuw als getuige te horen. Hij diende een wrakingsverzoek in dat vrijdagnamiddag door de bevoegde kamer werd ingewilligd.

De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam is vrijdag ingegaan op het verzoek van de advocaat van Geert Wilders om de rechtbank te wraken. Volgens Nederlandse media zullen andere rechters het proces tegen de leider van de PVV moeten overdoen.Wilders staat in Amsterdam terecht op verdenking van groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Het openbaar ministerie verklaarde hem eerder niet schuldig aan de drie aanklachten.Bram Moszkowicz, de advocaat van Wilders, klaagt echter aan dat één van de getuigen op het proces (arabist Hans Jansen) aanwezig was op een etentje met één van de raadsheren van het hof. Tom Schalken maakte deel uit van het hof dat het openbaar ministerie de opdracht gaf Wilders te vervolgen. Het etentje had plaats drie dagen voor Jansen op verzoek van de verdediging als getuige-deskundige in het proces-Wilders zou worden gehoord. Schalken zou vooraf geweten hebben dat Jansen aanwezig zou zijn. Moszkowicz verweet de rechters in het proces partijdigheid omdat ze hem niet toestonden Jansen opnieuw als getuige te horen. Hij diende een wrakingsverzoek in dat vrijdagnamiddag door de bevoegde kamer werd ingewilligd.