Voor het strafproces is een groot gebouw in de voorstad Nasr-City voorzien. Dat deelde minister van Justitie Mohammed Abdel Aziz al-Gindi donderdag mee.

Mubarak was op 11 februari afgetreden na massale protesten in heel het land. De 83-jarige politicus bevindt zich momenteel onder arrest in een luxe-kliniek in de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh.

Proces onzeker Voor de aankondiging van al-Gindi was het niet duidelijk waar het proces zou plaatsvinden. Aanvankelijk was gezegd dat Mubarak in Sharm el Sheikh aan de Rode Zee zou terechtstaan. De vroegere president wordt in het ziekenhuis wegens hartproblemen behandeld, luidt de officiële mededeling.

Zijn gezondheidstoestand zou volgens de Egyptische media de laatste tijd verslechterd zijn. Reden daarvoor is dat Mubarak sinds dagen weigert vast voedsel tot zich te nemen. Waarnemers sluiten niet uit dat zijn proces daarom op het laatste moment wordt afgeblazen.

800 doden bij protesten Tijdens de betogingen, die tot de val van Mubarak leidden, hebben politie, geheim agenten en door het regime betaalde knokploegen meer dan 800 demonstranten gedood. Samen met Mubarak zullen daarom op 3 augustus ook gewezen minister van Binnenlandse Zaken Habib al-Adli en zes voormalige topfunctionarissen uit diens ministerie voor de rechter verschijnen. Wegens corruptie en ambtsmisbruik staan ook Mubaraks zonen Gamal en Alaa terecht. (Belga/SD)

Voor het strafproces is een groot gebouw in de voorstad Nasr-City voorzien. Dat deelde minister van Justitie Mohammed Abdel Aziz al-Gindi donderdag mee. Mubarak was op 11 februari afgetreden na massale protesten in heel het land. De 83-jarige politicus bevindt zich momenteel onder arrest in een luxe-kliniek in de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh. Proces onzeker Voor de aankondiging van al-Gindi was het niet duidelijk waar het proces zou plaatsvinden. Aanvankelijk was gezegd dat Mubarak in Sharm el Sheikh aan de Rode Zee zou terechtstaan. De vroegere president wordt in het ziekenhuis wegens hartproblemen behandeld, luidt de officiële mededeling. Zijn gezondheidstoestand zou volgens de Egyptische media de laatste tijd verslechterd zijn. Reden daarvoor is dat Mubarak sinds dagen weigert vast voedsel tot zich te nemen. Waarnemers sluiten niet uit dat zijn proces daarom op het laatste moment wordt afgeblazen. 800 doden bij protesten Tijdens de betogingen, die tot de val van Mubarak leidden, hebben politie, geheim agenten en door het regime betaalde knokploegen meer dan 800 demonstranten gedood. Samen met Mubarak zullen daarom op 3 augustus ook gewezen minister van Binnenlandse Zaken Habib al-Adli en zes voormalige topfunctionarissen uit diens ministerie voor de rechter verschijnen. Wegens corruptie en ambtsmisbruik staan ook Mubaraks zonen Gamal en Alaa terecht. (Belga/SD)