Het proces tegen Eric Dejaeger, die in het Canadese Iqaluit terechtstaat voor tientallen gevallen van kindermisbruik, wordt enkele weken stilgelegd en hervat na het kerstreces in januari. Het proces sleept zich voort omdat er steeds nieuwe aanklachten tegen de voormalige katholieke priester worden toegevoegd en geschrapt. Omdat de verdediging die nieuwe zaken wil bekijken, zal het proces over het jaareinde getild worden en wellicht duren tot in februari.

Tachtig klachten

Dejaeger wordt beschuldigd van misbruik van tientallen Inuit-kinderen in de kleine gemeenschap van Igloolik tussen 1978 en 1982. Dejaeger pleitte bij aanvang van de rechtszaak schuldig voor 8 van de 76 oorspronkelijke aanklachten.

Maar tijdens het proces kwamen er nieuwe aanklachten bij over feiten die zich ook in de betrokken periode zouden hebben voorgedaan. Andere aanklachten werden dan weer geschrapt. Finaal staat de teller nu op 80 aanklachten.

'Diep ontgoocheld'

In het licht van de nieuwe aanklachten vroeg Malcolm Kempt, de advocaat van Dejaeger, dinsdag om uitstel van het proces. "Er is in de drie weken van het proces meer onderzoek verricht dan in de drie jaar in aanloop naar het proces", verzuchtte Kempt. Hij hekelde ook het feit dat hij tot de dag voor de zitting bijkomende informatie over getuigen ontving.

Kempt drong daarom aan op meer tijd om de bijkomende informatie te bekijken. Rechter Robert Kilpatrick stemde daarmee in, alhoewel hij zich daar "diep ontgoocheld" over toonde.

Het proces tegen de 66-jarige, in België geboren Dejaeger is al verschillende keren uitgesteld. Het proces wordt nu over het kerstreces getild en hervat op 22, 23 en 24 januari. (Belga/TV)

Het proces tegen Eric Dejaeger, die in het Canadese Iqaluit terechtstaat voor tientallen gevallen van kindermisbruik, wordt enkele weken stilgelegd en hervat na het kerstreces in januari. Het proces sleept zich voort omdat er steeds nieuwe aanklachten tegen de voormalige katholieke priester worden toegevoegd en geschrapt. Omdat de verdediging die nieuwe zaken wil bekijken, zal het proces over het jaareinde getild worden en wellicht duren tot in februari. Dejaeger wordt beschuldigd van misbruik van tientallen Inuit-kinderen in de kleine gemeenschap van Igloolik tussen 1978 en 1982. Dejaeger pleitte bij aanvang van de rechtszaak schuldig voor 8 van de 76 oorspronkelijke aanklachten. Maar tijdens het proces kwamen er nieuwe aanklachten bij over feiten die zich ook in de betrokken periode zouden hebben voorgedaan. Andere aanklachten werden dan weer geschrapt. Finaal staat de teller nu op 80 aanklachten.In het licht van de nieuwe aanklachten vroeg Malcolm Kempt, de advocaat van Dejaeger, dinsdag om uitstel van het proces. "Er is in de drie weken van het proces meer onderzoek verricht dan in de drie jaar in aanloop naar het proces", verzuchtte Kempt. Hij hekelde ook het feit dat hij tot de dag voor de zitting bijkomende informatie over getuigen ontving.Kempt drong daarom aan op meer tijd om de bijkomende informatie te bekijken. Rechter Robert Kilpatrick stemde daarmee in, alhoewel hij zich daar "diep ontgoocheld" over toonde. Het proces tegen de 66-jarige, in België geboren Dejaeger is al verschillende keren uitgesteld. Het proces wordt nu over het kerstreces getild en hervat op 22, 23 en 24 januari. (Belga/TV)