De voormalige Egyptische president Hosni Moebarak is woensdag in de hoofdstad Caïro voor de rechtbank verschenen waar hij terecht staat voor corruptie en doodslag.

De ex-president wordt sinds april vastgehouden in een ziekenhuis wegens hartproblemen. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij de doodstraf.

De voorzitter van de rechtbank besliste om het proces uit te stellen tot 15 augustus.

Niet schuldig
De 83-jarige Moebarak verscheen voor de eerste keer sinds zijn aftreden op 11 februari in het openbaar. Hij werd op een ziekenbed in de rechtszaal binnengebracht en pleitte niet schuldig.

Een bleke en een in het wit geklede Moebarak sprak met zijn zonen Alaa en Gamal, die eveneens terechtstaan en die in een soort van "stalen kooi" zitten.

Verder moet ook de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Habib el-Adli en zes veiligheidsverantwoordelijken voor de rechtbank verschijnen voor dezelfde feiten. Hun proces is uitgesteld tot donderdag.

Rellen
Het proces, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op de staatstelevisie, vindt onder zware beveiliging plaats in de politieschool. Bij rellen tussen voor- en tegenstanders van Moebarak net buiten het gebouw raakten 61 mensen gewond. (Belga/TE)

De voormalige Egyptische president Hosni Moebarak is woensdag in de hoofdstad Caïro voor de rechtbank verschenen waar hij terecht staat voor corruptie en doodslag. De ex-president wordt sinds april vastgehouden in een ziekenhuis wegens hartproblemen. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij de doodstraf. De voorzitter van de rechtbank besliste om het proces uit te stellen tot 15 augustus. Niet schuldig De 83-jarige Moebarak verscheen voor de eerste keer sinds zijn aftreden op 11 februari in het openbaar. Hij werd op een ziekenbed in de rechtszaal binnengebracht en pleitte niet schuldig. Een bleke en een in het wit geklede Moebarak sprak met zijn zonen Alaa en Gamal, die eveneens terechtstaan en die in een soort van "stalen kooi" zitten. Verder moet ook de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Habib el-Adli en zes veiligheidsverantwoordelijken voor de rechtbank verschijnen voor dezelfde feiten. Hun proces is uitgesteld tot donderdag. Rellen Het proces, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op de staatstelevisie, vindt onder zware beveiliging plaats in de politieschool. Bij rellen tussen voor- en tegenstanders van Moebarak net buiten het gebouw raakten 61 mensen gewond. (Belga/TE)