In zijn mededeling zegt prins Andrew dat een aantal verhalen die de laatste weken in de pers verschenen rechtgezet moeten worden. "Het is een compleet verzinsel om te suggereren dat ik gevraagd heb dat de toekomstige echtgenoten van mijn dochters een koninklijke titel krijgen. Het is niet waar dat er een conflict tussen mij en de prins van Wales bestaat over de deelname van mijn dochters als leden van de koninklijke familie, en verdere speculatie daarover is zinloos".

Prins Andrew verdedigde zijn dochters Eugenie (26) en Beatrice (28), die in de Britse pers regelmatig bekritiseerd worden, onder meer omwille van de vele reizen die ze maken.

'Compleet verzonnen'

"Als vader wil ik dat mijn dochters moderne, werkende jonge vrouwen zijn, die toevallig ook leden van de koninklijke familie zijn. Ik ben in de wolken te zien dat ze hun carrière opbouwen, en als ze de koninklijke familie bijstaan in hun werk wordt dat heel erg geapprecieerd", aldus de prins. Eindigen deed prins Andrew met een uitval tegen de pers. "Hoewel ik de interesse voor mijn dochters, als kleindochters van de koningin, waardeer, kan ik niet blijven toekijken hoe de media speculeren over hun toekomst en zich daarbij baseren op mijn zogegezegde interventies, die compleet verzonnen zijn."

Prins Andrew verspreidde de boodschap via zijn Twitteraccount, op dezelfde dag dat de Sarah Ferguson, de moeder van zijn dochters, de pers vroeg "te stoppen met de familie York te pesten".

(Belga/RR)

In zijn mededeling zegt prins Andrew dat een aantal verhalen die de laatste weken in de pers verschenen rechtgezet moeten worden. "Het is een compleet verzinsel om te suggereren dat ik gevraagd heb dat de toekomstige echtgenoten van mijn dochters een koninklijke titel krijgen. Het is niet waar dat er een conflict tussen mij en de prins van Wales bestaat over de deelname van mijn dochters als leden van de koninklijke familie, en verdere speculatie daarover is zinloos". Prins Andrew verdedigde zijn dochters Eugenie (26) en Beatrice (28), die in de Britse pers regelmatig bekritiseerd worden, onder meer omwille van de vele reizen die ze maken. "Als vader wil ik dat mijn dochters moderne, werkende jonge vrouwen zijn, die toevallig ook leden van de koninklijke familie zijn. Ik ben in de wolken te zien dat ze hun carrière opbouwen, en als ze de koninklijke familie bijstaan in hun werk wordt dat heel erg geapprecieerd", aldus de prins. Eindigen deed prins Andrew met een uitval tegen de pers. "Hoewel ik de interesse voor mijn dochters, als kleindochters van de koningin, waardeer, kan ik niet blijven toekijken hoe de media speculeren over hun toekomst en zich daarbij baseren op mijn zogegezegde interventies, die compleet verzonnen zijn." Prins Andrew verspreidde de boodschap via zijn Twitteraccount, op dezelfde dag dat de Sarah Ferguson, de moeder van zijn dochters, de pers vroeg "te stoppen met de familie York te pesten". (Belga/RR)