Zij heeft verklaard dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de prins. Die zou op dat moment te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein, die in 2019 dood werd aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen.

De eerste zitting in de zaak moet komende maandag plaatsvinden. Advocaat David Boies had gezegd dat herhaaldelijk is geprobeerd om Andrew (61) te dagvaarden namens zijn cliënt Giuffre. Er zouden medewerkers naar het huis van de prins zijn gegaan, maar die weigerde volgens Britse media ze binnen te laten.

'Runaway Prince'

Uit rechtbankdocumenten bleek vrijdag dat de dagvaarding op 27 augustus bij hem thuis in Windsor is afgeleverd. De prins zou deze week zijn intrek hebben genomen op het koninklijke landgoed Balmoral in Schotland. Tabloid The Sun concludeerde dat Andrew onderdook vanwege de rechtszaak in New York en gaf hem de bijnaam 'Runaway Prince', de vluchtende prins.

Een woordvoerder van de prins wilde niet reageren op de berichtgeving. Andrew, die de beschuldigingen heeft tegengesproken, wordt niet strafrechtelijk vervolgd door het Amerikaanse gerecht. Giuffre stapte zelf naar de rechter en eist in een burgerlijke zaak een schadevergoeding van de prins. 'Ik houd prins Andrew verantwoordelijk voor wat hij me heeft aangedaan', zei ze vorige maand in een verklaring. 'Machtige en rijke mensen kunnen ook verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.'

Zij heeft verklaard dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de prins. Die zou op dat moment te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein, die in 2019 dood werd aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen.De eerste zitting in de zaak moet komende maandag plaatsvinden. Advocaat David Boies had gezegd dat herhaaldelijk is geprobeerd om Andrew (61) te dagvaarden namens zijn cliënt Giuffre. Er zouden medewerkers naar het huis van de prins zijn gegaan, maar die weigerde volgens Britse media ze binnen te laten. Uit rechtbankdocumenten bleek vrijdag dat de dagvaarding op 27 augustus bij hem thuis in Windsor is afgeleverd. De prins zou deze week zijn intrek hebben genomen op het koninklijke landgoed Balmoral in Schotland. Tabloid The Sun concludeerde dat Andrew onderdook vanwege de rechtszaak in New York en gaf hem de bijnaam 'Runaway Prince', de vluchtende prins. Een woordvoerder van de prins wilde niet reageren op de berichtgeving. Andrew, die de beschuldigingen heeft tegengesproken, wordt niet strafrechtelijk vervolgd door het Amerikaanse gerecht. Giuffre stapte zelf naar de rechter en eist in een burgerlijke zaak een schadevergoeding van de prins. 'Ik houd prins Andrew verantwoordelijk voor wat hij me heeft aangedaan', zei ze vorige maand in een verklaring. 'Machtige en rijke mensen kunnen ook verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.'