De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben al 11 miljoen berichten opgeleverd op microblogsite Twitter. Dat maakt van de stembusgang al zeker de drukst betwitterde politieke gebeurtenis ooit, net voor het eerste debat tussen Barack Obama en Mitt Romney.

Tijdens het eerste debat telde Twitter 10,3 miljoen tweets in 90 minuten. Dat record is al gesneuveld, want rond #Election2012 werd dinsdag al meer dan 11 miljoen keer bericht op Twitter.

Miljoenen kiezers lieten op Twitter en Facebook weten dat ze gestemd hebben via de hashtag Ivoted. Volgens een studie zou zelfs 22 procent van de Amerikanen de laatste dagen via sociale media hebben bekendgemaakt voor wie ze zouden stemmen. (Belga/RDM)

De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben al 11 miljoen berichten opgeleverd op microblogsite Twitter. Dat maakt van de stembusgang al zeker de drukst betwitterde politieke gebeurtenis ooit, net voor het eerste debat tussen Barack Obama en Mitt Romney. Tijdens het eerste debat telde Twitter 10,3 miljoen tweets in 90 minuten. Dat record is al gesneuveld, want rond #Election2012 werd dinsdag al meer dan 11 miljoen keer bericht op Twitter. Miljoenen kiezers lieten op Twitter en Facebook weten dat ze gestemd hebben via de hashtag Ivoted. Volgens een studie zou zelfs 22 procent van de Amerikanen de laatste dagen via sociale media hebben bekendgemaakt voor wie ze zouden stemmen. (Belga/RDM)