De Kirgizische president Koermanek Bakijev weigert af te treden. Dat heeft hij gezegd in een interview met een Russische radio. Wel legt hij er zich bij neer dat de oppositie de controle over het leger en de ordetroepen heeft verworven.

Bakijev bevestigde dat hij in het zuiden van het land is, zonder te zeggen waar precies.

Hij zegt op geen enkele manier een nederlaag te erkennen, maar geeft toe dat hij geen enkele echte macht meer heeft.

Volgens Bakijev staat Kirgizië op de rand van een humanitaire catastrofe.

Rosa Otunbajeva, die de leiding heeft van de interimregering 'van het volk' die de oppositie gevormd heeft, verklaarde donderdag dat Bakijev steun probeert te verkrijgen in zijn thuisregio Jala-Abad. Ze riep hem op om ontslag te nemen.

Volgens Otunbajeva zijn de gebeurtenissen van woensdag een antwoord op de 'repressie' en 'tirannie' van het Bakijev-bewind.

Intussen staat de teller van de onlusten in het centaral-Aziatische land op 75 doden en meer dan 1.000 gewonden, zo meldt de BBC.

De Kirgizische president Koermanek Bakijev weigert af te treden. Dat heeft hij gezegd in een interview met een Russische radio. Wel legt hij er zich bij neer dat de oppositie de controle over het leger en de ordetroepen heeft verworven.Bakijev bevestigde dat hij in het zuiden van het land is, zonder te zeggen waar precies.Hij zegt op geen enkele manier een nederlaag te erkennen, maar geeft toe dat hij geen enkele echte macht meer heeft.Volgens Bakijev staat Kirgizië op de rand van een humanitaire catastrofe. Rosa Otunbajeva, die de leiding heeft van de interimregering 'van het volk' die de oppositie gevormd heeft, verklaarde donderdag dat Bakijev steun probeert te verkrijgen in zijn thuisregio Jala-Abad. Ze riep hem op om ontslag te nemen.Volgens Otunbajeva zijn de gebeurtenissen van woensdag een antwoord op de 'repressie' en 'tirannie' van het Bakijev-bewind. Intussen staat de teller van de onlusten in het centaral-Aziatische land op 75 doden en meer dan 1.000 gewonden, zo meldt de BBC.