Volgens de Britse krant Daily Mirror hadden de Britse minister van Binnenlandse Zaken en hoge politiefunctionarissen en parketmagistraten bij de Portugese autoriteiten gelobbyd voor een heropening.

Het Portugese Openbaar Ministerie (OM) zegt nu dat de heropening er komt op voorstel van de Portugese gerechtelijke politie die melding maakte van "nieuwe elementen".

SkyNews beweert dat het verzoek kwam van een speurdersteam uit Porto. Het heeft geen uitstaans met de detectives die het originele onderzoek deden dat de Britse media met zware kritiek hebben overladen.

Ouders niet betrokken bij verdwijning

De Portugese politie heeft nieuwe getuigen en zou nu de piste van een ontvoering door een buitenlands pedofilienetwerk bewandelen.

De speurders zouden er nu immers ook van overtuigd zijn dat de ouders geen rol speelden in de verdwijning. Tijdens het oorspronkelijke onderzoek dacht men het omgekeerde en werden de McCanns verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van hun dochter.

2.400 telefoontjes

De jongste dagen staat de verdwijning van Madeleine weer volop in de belangstelling, niet in het minst omdat de Britse politie robotfoto's heeft verspreid van lieden met wie ze wil spreken. Die verspreiding gebeurde onder andere via opsporingsprogramma's op de televisie. Het leverde Scotland Yard meer dan 2.400 telefoontjes uit heel Europa op, aldus Sky.

De heropening van het Portugese onderzoek valt ook samen met de heisa rond het onbekende meisje Maria dat onlangs in een zigeunerkamp in Griekenland is gevonden.

Enkele dagen voor haar vierde verjaardag verdween Maddie op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar met vrienden dineerde in een wat verderop gelegen tapasbar.

De Portugese politie sloot het dossier in 2008 zonder resultaat af. (Belga/TE)

Volgens de Britse krant Daily Mirror hadden de Britse minister van Binnenlandse Zaken en hoge politiefunctionarissen en parketmagistraten bij de Portugese autoriteiten gelobbyd voor een heropening.Het Portugese Openbaar Ministerie (OM) zegt nu dat de heropening er komt op voorstel van de Portugese gerechtelijke politie die melding maakte van "nieuwe elementen".SkyNews beweert dat het verzoek kwam van een speurdersteam uit Porto. Het heeft geen uitstaans met de detectives die het originele onderzoek deden dat de Britse media met zware kritiek hebben overladen.De Portugese politie heeft nieuwe getuigen en zou nu de piste van een ontvoering door een buitenlands pedofilienetwerk bewandelen. De speurders zouden er nu immers ook van overtuigd zijn dat de ouders geen rol speelden in de verdwijning. Tijdens het oorspronkelijke onderzoek dacht men het omgekeerde en werden de McCanns verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van hun dochter.De jongste dagen staat de verdwijning van Madeleine weer volop in de belangstelling, niet in het minst omdat de Britse politie robotfoto's heeft verspreid van lieden met wie ze wil spreken. Die verspreiding gebeurde onder andere via opsporingsprogramma's op de televisie. Het leverde Scotland Yard meer dan 2.400 telefoontjes uit heel Europa op, aldus Sky.De heropening van het Portugese onderzoek valt ook samen met de heisa rond het onbekende meisje Maria dat onlangs in een zigeunerkamp in Griekenland is gevonden. Enkele dagen voor haar vierde verjaardag verdween Maddie op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar met vrienden dineerde in een wat verderop gelegen tapasbar. De Portugese politie sloot het dossier in 2008 zonder resultaat af. (Belga/TE)