De aanslag van gisteren/woensdag aan het Britse parlement werd volgens Scotland Yard gepleegd door de 52-jarige Khalid Masood. Hij werd geboren in Kent, maar de onderzoekers denken dat hij in de West Midlands woonde.

De man was al bekend bij de politie voor geweldmisdrijven en ongeoorloofd wapenbezit, klinkt het in een mededeling. Hij zou onder verschillende schuilnamen hebben geopereerd en al verschillende keren veroordeeld zijn geweest voor geweld, verboden wapendracht en verstoring van de openbare orde. In 1983 werd hij een eerste keer veroordeeld. Zijn laatste veroordeling dateert van december 2003, omdat hij een mes bezat.

De politie laat wel weten dat hij nooit eerder veroordeeld werd voor terrorisme. 'Masood was op dit ogenblik niet betrokken in lopende onderzoeken en er waren geen aanwijzingen over dat hij de intentie had om een terreurdaad te plegen. Hij werd nooit eerder veroordeeld voor een terroristisch misdrijf.'

Bij de aanslag kwamen vier mensen om: twee burgers (een Britse vrouw en een Amerikaanse toerist), een politieagent en de dader. Goed veertig mensen raakten gewond.

De aanslag van gisteren/woensdag aan het Britse parlement werd volgens Scotland Yard gepleegd door de 52-jarige Khalid Masood. Hij werd geboren in Kent, maar de onderzoekers denken dat hij in de West Midlands woonde. De man was al bekend bij de politie voor geweldmisdrijven en ongeoorloofd wapenbezit, klinkt het in een mededeling. Hij zou onder verschillende schuilnamen hebben geopereerd en al verschillende keren veroordeeld zijn geweest voor geweld, verboden wapendracht en verstoring van de openbare orde. In 1983 werd hij een eerste keer veroordeeld. Zijn laatste veroordeling dateert van december 2003, omdat hij een mes bezat.De politie laat wel weten dat hij nooit eerder veroordeeld werd voor terrorisme. 'Masood was op dit ogenblik niet betrokken in lopende onderzoeken en er waren geen aanwijzingen over dat hij de intentie had om een terreurdaad te plegen. Hij werd nooit eerder veroordeeld voor een terroristisch misdrijf.'Bij de aanslag kwamen vier mensen om: twee burgers (een Britse vrouw en een Amerikaanse toerist), een politieagent en de dader. Goed veertig mensen raakten gewond.