Zowel de Russische president Vladimir Poetin als vertegenwoordigers van het pro-Russische regime op de Krim hebben hun handtekening gezet onder het verdrag over de aansluiting van de Krim bij de Russische Federatie Dat heeft het Kremlin gemeld in een persbericht.

Aan die ceremonie ging een toespraak van Poetin vooraf, voor de beide kamers van het parlement, de gouverneurs en de leden van de Russische regering. Die toespraak werd gekenmerkt door de zeer patriottische en anti-westerse toon.

De westerse landen "hebben een rode lijn overschreden" in de Oekraïense crisis. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in een toespraak in het Kremlin voor het Russische parlement en de Russische gouverneurs. "Ze hebben zich op een onverantwoordelijke manier gedragen".

Poetin hekelde ook het "cynisme" van de westerse machten, die "volgens het recht van de sterkste" gehandeld hebben en "het internationaal recht negeren".

'Meerderheid is voorstander'

De Krim en Sevastopol zullen als twee aparte regio's bij Rusland komen. Dat heeft de Russische president Poetin bekend gemaakt. De grote meerderheid van de Russen en bewoners van de Krim is voorstander, zei Poetin vanuit Moskou.

"In het hart en het geweten van de mensen was en blijft de Krim een integraal deel van Rusland", zei Poetin twee dagen na het referendum waar een overweldigende meerderheid van de kiezers zijn goedkeuring uitsprak voor aanhechting van het schiereiland bij Rusland.

Rusland uit G8 gezet

"Wanneer de Krim zich plots in een andere staat bevond (na de val van de Sovjetunie, nvdr.), heeft Rusland niet alleen het gevoel gehad dat het zich ontnomen werd, maar dat het geplunderd werd. De inwoners van de Krim en Sevastopol hebben zich tot Rusland gewend om hen de rechten en plichten te garanderen, en niet te aanvaarden wat momenteel in Kiev, Donetsk en Kharkov gebeurt. Wij konden de Krim en de bewoners niet in het ongeluk laten. Dat zou eenvoudigweg bedrog geweest zijn."

Eerder maakt de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius bekend, dat Rusland niet langer deel uit maakt van de G8, de groep van leidende economieën in de wereld. (Belga/AVE)

Zowel de Russische president Vladimir Poetin als vertegenwoordigers van het pro-Russische regime op de Krim hebben hun handtekening gezet onder het verdrag over de aansluiting van de Krim bij de Russische Federatie Dat heeft het Kremlin gemeld in een persbericht.Aan die ceremonie ging een toespraak van Poetin vooraf, voor de beide kamers van het parlement, de gouverneurs en de leden van de Russische regering. Die toespraak werd gekenmerkt door de zeer patriottische en anti-westerse toon.De westerse landen "hebben een rode lijn overschreden" in de Oekraïense crisis. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in een toespraak in het Kremlin voor het Russische parlement en de Russische gouverneurs. "Ze hebben zich op een onverantwoordelijke manier gedragen". Poetin hekelde ook het "cynisme" van de westerse machten, die "volgens het recht van de sterkste" gehandeld hebben en "het internationaal recht negeren".'Meerderheid is voorstander' De Krim en Sevastopol zullen als twee aparte regio's bij Rusland komen. Dat heeft de Russische president Poetin bekend gemaakt. De grote meerderheid van de Russen en bewoners van de Krim is voorstander, zei Poetin vanuit Moskou. "In het hart en het geweten van de mensen was en blijft de Krim een integraal deel van Rusland", zei Poetin twee dagen na het referendum waar een overweldigende meerderheid van de kiezers zijn goedkeuring uitsprak voor aanhechting van het schiereiland bij Rusland. Rusland uit G8 gezet "Wanneer de Krim zich plots in een andere staat bevond (na de val van de Sovjetunie, nvdr.), heeft Rusland niet alleen het gevoel gehad dat het zich ontnomen werd, maar dat het geplunderd werd. De inwoners van de Krim en Sevastopol hebben zich tot Rusland gewend om hen de rechten en plichten te garanderen, en niet te aanvaarden wat momenteel in Kiev, Donetsk en Kharkov gebeurt. Wij konden de Krim en de bewoners niet in het ongeluk laten. Dat zou eenvoudigweg bedrog geweest zijn."Eerder maakt de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius bekend, dat Rusland niet langer deel uit maakt van de G8, de groep van leidende economieën in de wereld. (Belga/AVE)