Pink schreef op Twitter dat ze de vrouwen steunt en heel trots is op hen. 'De Europese handbalfederatie zou een boete moeten krijgen voor seksisme', vindt de zangeres. 'Ik betaal die boetes voor jullie met plezier, doe zo verder.'

De disciplinaire commissie van de Europese Handbalfederatie (EHF) had het Noorse team vorige week een boete van 1.500 euro of 150 euro per speelster opgelegd voor het overtreden van de internationale regels. Die schrijven dat vrouwelijke strandhandbalsters een 'goed passend bikinibroekje' moeten dragen, in tegenstelling tot bij beachvolleybal, waar de regel in 2012 geschrapt werd.

Volgens de handbalfederatie wordt het geld van de boete gedoneerd aan een grote internationale sportstichting die de gelijkheid van vrouwen en meisjes in de sport ondersteunt. Desondanks is er nog steeds veel kritiek op de federatie en de seksistische regels.

Pink schreef op Twitter dat ze de vrouwen steunt en heel trots is op hen. 'De Europese handbalfederatie zou een boete moeten krijgen voor seksisme', vindt de zangeres. 'Ik betaal die boetes voor jullie met plezier, doe zo verder.' De disciplinaire commissie van de Europese Handbalfederatie (EHF) had het Noorse team vorige week een boete van 1.500 euro of 150 euro per speelster opgelegd voor het overtreden van de internationale regels. Die schrijven dat vrouwelijke strandhandbalsters een 'goed passend bikinibroekje' moeten dragen, in tegenstelling tot bij beachvolleybal, waar de regel in 2012 geschrapt werd. Volgens de handbalfederatie wordt het geld van de boete gedoneerd aan een grote internationale sportstichting die de gelijkheid van vrouwen en meisjes in de sport ondersteunt. Desondanks is er nog steeds veel kritiek op de federatie en de seksistische regels.