De Boeing 777 met 239 mensen aan boord die vanuit Kuala Lumpur naar Peking moest vliegen, verdween in maart 2014 van de radar. Een uitgebreide zoektocht, geleid door Australië, naar brokstukken van het toestel is nog altijd aan de gang. Het officieel onderzoeksorgaan bestudeert nu de piste van een doelbewuste crash.

Expert Larry Vance, die onderzoek deed naar meer dan 200 vliegtuigongelukken, is er al van overtuigd dat een piloot het toestel bewust in de zee heeft doen neerstorten. Hij trekt die conclusie op basis van een aangespoeld wrakstuk op het eiland Reunion. Dat er net zo'n groot wrakstuk werd teruggevonden, wijst er volgens Vance op dat het om een bewuste crash ging.

"Iemand bestuurde het toestel op het einde van de vlucht", zegt Vance. "Iemand heeft het toestel in het water gevlogen. Er is geen andere piste om te volgen." Het gevonden wrakstuk is een deel van een van de vleugels. Daarop is te zien hoe de flaperon (een deel van het stuurvlak, nvdr.) werd aangezet voor de landing. Dit geeft volgens Vance aan dat iemand het toestel effectief aan het besturen was toen het vliegtuig in de Oceaan stortte. (Belga/JH)

De Boeing 777 met 239 mensen aan boord die vanuit Kuala Lumpur naar Peking moest vliegen, verdween in maart 2014 van de radar. Een uitgebreide zoektocht, geleid door Australië, naar brokstukken van het toestel is nog altijd aan de gang. Het officieel onderzoeksorgaan bestudeert nu de piste van een doelbewuste crash. Expert Larry Vance, die onderzoek deed naar meer dan 200 vliegtuigongelukken, is er al van overtuigd dat een piloot het toestel bewust in de zee heeft doen neerstorten. Hij trekt die conclusie op basis van een aangespoeld wrakstuk op het eiland Reunion. Dat er net zo'n groot wrakstuk werd teruggevonden, wijst er volgens Vance op dat het om een bewuste crash ging. "Iemand bestuurde het toestel op het einde van de vlucht", zegt Vance. "Iemand heeft het toestel in het water gevlogen. Er is geen andere piste om te volgen." Het gevonden wrakstuk is een deel van een van de vleugels. Daarop is te zien hoe de flaperon (een deel van het stuurvlak, nvdr.) werd aangezet voor de landing. Dit geeft volgens Vance aan dat iemand het toestel effectief aan het besturen was toen het vliegtuig in de Oceaan stortte. (Belga/JH)