Omdat heel wat mensen dit weekend richting buitenland trekken en anderen van vakantie terugkomen, kleuren de Europese wegen zwart van de auto's. In Frankrijk alleen al stond zaterdagmiddag 643 kilometer file, zo melden automobilistenvereniging Touring en mobiliteitsclub VAB.

Door het minder goede weer bleven dagtouristen thuis en werd België gespaard van grote verkeersellende.
ConcentratiewegenIn Frankrijk was het vooral lang aanschuiven langs de Atlantische kust en in de Rhônevallei. De wachttijden liepen hier op tot respectievelijk 3 en 4 uur. Automobilisten die door Zwitserland moesten, ondervonden veel hinder aan de Gotthardtunnel. In Oostenrijk waren er files op de wegen richting Slovenië. Het was er twee tot drie uur aanschuiven om de grens te kunnen oversteken.

Volgens VAB wordt dit weekend het drukste van het jaar, al dreigt
volgend weekend ook druk te worden. (Belga/VF)

Omdat heel wat mensen dit weekend richting buitenland trekken en anderen van vakantie terugkomen, kleuren de Europese wegen zwart van de auto's. In Frankrijk alleen al stond zaterdagmiddag 643 kilometer file, zo melden automobilistenvereniging Touring en mobiliteitsclub VAB. Door het minder goede weer bleven dagtouristen thuis en werd België gespaard van grote verkeersellende. ConcentratiewegenIn Frankrijk was het vooral lang aanschuiven langs de Atlantische kust en in de Rhônevallei. De wachttijden liepen hier op tot respectievelijk 3 en 4 uur. Automobilisten die door Zwitserland moesten, ondervonden veel hinder aan de Gotthardtunnel. In Oostenrijk waren er files op de wegen richting Slovenië. Het was er twee tot drie uur aanschuiven om de grens te kunnen oversteken. Volgens VAB wordt dit weekend het drukste van het jaar, al dreigt volgend weekend ook druk te worden. (Belga/VF)