Volgens uitbater Tepco is de straling in het gebouw I fors gedaald. Het personeel zal een nieuw ventilatie-systeem installeren die de straling nog moet verlagen. Daarna zou er worden begonnen aan een nieuw koelsysteem om de reactor zelf af te koelen.

In april vonden van op afstand bestuurde robots nog veel te hoge dosissen aan radioactieve straling. Nieuwe metingen van dezelfde robots gaven echter veel lagere niveau's aan. Het is daarom veilig genoeg voor het personeel om het gebouw weer betreden, aldus Tepco . (SF)

Volgens uitbater Tepco is de straling in het gebouw I fors gedaald. Het personeel zal een nieuw ventilatie-systeem installeren die de straling nog moet verlagen. Daarna zou er worden begonnen aan een nieuw koelsysteem om de reactor zelf af te koelen. In april vonden van op afstand bestuurde robots nog veel te hoge dosissen aan radioactieve straling. Nieuwe metingen van dezelfde robots gaven echter veel lagere niveau's aan. Het is daarom veilig genoeg voor het personeel om het gebouw weer betreden, aldus Tepco . (SF)