Opmerkelijk want president Barack Obama eist de sluiting van de militaire gevangenis op Cuba. Van het gevraagde budget zou 200 miljoen dollar gaan naar renovatie van de faciliteiten. De bouwwerken zouden tien jaar in beslag nemen, schrijft The Huffington Post.

Het sluiten van Guantanamo was een van de verkiezingsbeloftes van Obama in 2008. "Guantanamo is niet noodzakelijk om Amerika veilig te houden", zei de president eerder op een conferentie in het Witte Huis. "Het is duur, inefficiënt en schadelijk voor onze internationale relaties."

Hongerstaking

De nieuwe aanvraag van het Pentagon onderlijnt opnieuw de tegenstelling tussen de democratische president en de republikeinen.

Guantanamo ligt internationaal erg onder vuur omdat de gevangenen er zonder proces worden vastgehouden. Honderd van de 166 gevangenen zijn in hongerstaking uit protest tegen hun levensomstandigheden. (AVE)

Opmerkelijk want president Barack Obama eist de sluiting van de militaire gevangenis op Cuba. Van het gevraagde budget zou 200 miljoen dollar gaan naar renovatie van de faciliteiten. De bouwwerken zouden tien jaar in beslag nemen, schrijft The Huffington Post. Het sluiten van Guantanamo was een van de verkiezingsbeloftes van Obama in 2008. "Guantanamo is niet noodzakelijk om Amerika veilig te houden", zei de president eerder op een conferentie in het Witte Huis. "Het is duur, inefficiënt en schadelijk voor onze internationale relaties." HongerstakingDe nieuwe aanvraag van het Pentagon onderlijnt opnieuw de tegenstelling tussen de democratische president en de republikeinen. Guantanamo ligt internationaal erg onder vuur omdat de gevangenen er zonder proces worden vastgehouden. Honderd van de 166 gevangenen zijn in hongerstaking uit protest tegen hun levensomstandigheden. (AVE)