De christendemocraten zouden wel nog de grootste partij zijn, maar de rechtspopulistische AfD (Alternative für Deutschland) wordt - voor het eerst - de op één na sterkste partij.

Met 28 procent van de stemmen zou 'die Union' het slechtste resultaat in de peiling sinds 1997 behalen. De sociaaldemocraten van de SPD zouden nog 17 procent halen en daarmee op de derde plaats stranden. AfD groeit naar 18 procent en de Groenen eindigen op 15 procent, 'die Linke' (de meest linkse democratisch-socialistische partij in het Duitse parlement, nvdr.) behaalt 10 procent en de rechtsliberale FDP 9 procent.

Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) ziet zijn populariteit zienderogen slinken: slechts 28 procent van de respondenten in de peiling staat nog achter hem. Dat is 11 procent minder dan in april jongstleden. Zelfs binnen zijn eigen CSU is zijn aanhang gekelderd van 45 naar 31 procent.

De bevraging werd afgenomen tussen 17 en 19 september bij 1035 kiesgerechtigden, meldt ARD nog.

De christendemocraten zouden wel nog de grootste partij zijn, maar de rechtspopulistische AfD (Alternative für Deutschland) wordt - voor het eerst - de op één na sterkste partij.Met 28 procent van de stemmen zou 'die Union' het slechtste resultaat in de peiling sinds 1997 behalen. De sociaaldemocraten van de SPD zouden nog 17 procent halen en daarmee op de derde plaats stranden. AfD groeit naar 18 procent en de Groenen eindigen op 15 procent, 'die Linke' (de meest linkse democratisch-socialistische partij in het Duitse parlement, nvdr.) behaalt 10 procent en de rechtsliberale FDP 9 procent. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) ziet zijn populariteit zienderogen slinken: slechts 28 procent van de respondenten in de peiling staat nog achter hem. Dat is 11 procent minder dan in april jongstleden. Zelfs binnen zijn eigen CSU is zijn aanhang gekelderd van 45 naar 31 procent.De bevraging werd afgenomen tussen 17 en 19 september bij 1035 kiesgerechtigden, meldt ARD nog.