Na een tv-optreden afgelopen weekend werd Kathrin Oertel het gezicht van Pegida (Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland').

Hitlerfoto

Een van de vertrekkers zei aan Bild dat ze hun Pegida-engagement zijn gestopt vanwege Bachmanns blijvende invloed op de beweging en de rol van een zusterbeweging in Leipzig, Legida. 'Met deze nazi-onzin wil ik niets te maken hebben', zei Rene Jahn aan het Duitse blad.

Lutz Bachmann kondigde vorige week zelf zijn afscheid aan nadat een foto was opgedoken waarop hij zich een Hitlerkapsel en -snor had aangemeten. Daarnaast had hij op Facebook enkele minachtende commentaren gedaan over vluchtelingen.

Nieuw bestuur

Pegida bevestigt het nieuws op Facebook en voegt eraan toe dat 'de volgende dagen' een nieuw bestuur gekozen wordt. Bachmann zal zich daar geen kandidaat voor kunnen stellen, klinkt het nog.

Marsen

De afgelopen weken stapten duizenden Duitsers in verschillende steden mee in de Pegida-marsen. Vooral in Dresden, waar Pegida begon, kende ze een groot succes. Duits bondskanselier Angela Merkel en verschillende andere Duitse politici hebben gewaarschuwd voor de gevaren van intolerantie en racisme. In Dresden en elders zijn succesvolle tegenbetogingen georganiseerd.

De beweging heeft intussen een Vlaamse tak. Die zou afgelopen maandag betogen in Antwerpen, maar burgemeester Bart De Wever had daartoe geen toelating gegeven. (Belga/KVDA)

Na een tv-optreden afgelopen weekend werd Kathrin Oertel het gezicht van Pegida (Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland').Een van de vertrekkers zei aan Bild dat ze hun Pegida-engagement zijn gestopt vanwege Bachmanns blijvende invloed op de beweging en de rol van een zusterbeweging in Leipzig, Legida. 'Met deze nazi-onzin wil ik niets te maken hebben', zei Rene Jahn aan het Duitse blad. Lutz Bachmann kondigde vorige week zelf zijn afscheid aan nadat een foto was opgedoken waarop hij zich een Hitlerkapsel en -snor had aangemeten. Daarnaast had hij op Facebook enkele minachtende commentaren gedaan over vluchtelingen. Pegida bevestigt het nieuws op Facebook en voegt eraan toe dat 'de volgende dagen' een nieuw bestuur gekozen wordt. Bachmann zal zich daar geen kandidaat voor kunnen stellen, klinkt het nog. De afgelopen weken stapten duizenden Duitsers in verschillende steden mee in de Pegida-marsen. Vooral in Dresden, waar Pegida begon, kende ze een groot succes. Duits bondskanselier Angela Merkel en verschillende andere Duitse politici hebben gewaarschuwd voor de gevaren van intolerantie en racisme. In Dresden en elders zijn succesvolle tegenbetogingen georganiseerd. De beweging heeft intussen een Vlaamse tak. Die zou afgelopen maandag betogen in Antwerpen, maar burgemeester Bart De Wever had daartoe geen toelating gegeven. (Belga/KVDA)