Paus Benedictus XVI heeft de katholieken donderdag opgeroepen tot boetedoening in verband met het kindermisbruik dat de katholieke kerk in opspraak heeft gebracht.

Benedictus zei dat katholieken over de hele wereld onder vuur liggen wegens de zonden die zijn begaan. Ze moeten volgens hem inzien dat het noodzakelijk is de zaken die zijn fout gelopen te erkennen.

De kerkvorst riep op tot een geest van boetedoening en berouw,
in het bijzonder tegen de achtergrond van het kindermisbruik.

'Ook de laatste tijd hebben christenen het woord boetedoening te vaak vermeden. Boetedoening is een genade. Ze is noodzakelijk om onze fouten te erkennen', aldus de paus.

Paus Benedictus XVI heeft de katholieken donderdag opgeroepen tot boetedoening in verband met het kindermisbruik dat de katholieke kerk in opspraak heeft gebracht.Benedictus zei dat katholieken over de hele wereld onder vuur liggen wegens de zonden die zijn begaan. Ze moeten volgens hem inzien dat het noodzakelijk is de zaken die zijn fout gelopen te erkennen.De kerkvorst riep op tot een geest van boetedoening en berouw, in het bijzonder tegen de achtergrond van het kindermisbruik.'Ook de laatste tijd hebben christenen het woord boetedoening te vaak vermeden. Boetedoening is een genade. Ze is noodzakelijk om onze fouten te erkennen', aldus de paus.