De paus veroordeelt in zijn boodschap alle vormen van uitbuiting, slavenhandel en meer in het bijzonder ook de uitbuiting van vrouwen en minderjarigen voor prostitutie. Hij stelt dat 36 miljoen mannen, vrouwen en kinderen slachtoffer zijn van vormen van hedendaagse slavernij, vooral door gedwongen tewerkstelling.

Paus Franciscus bestempelt deze vormen van uitbuiting als een misdaad tegen de mensheid. De oorzaken van de uitbuiting zijn volgens de kerkleider armoede, corruptie, conflicten en terrorisme. Hij veroordeelt de criminele netwerken die jongeren met moderne informatietechnologieën lokken met valse beloften op werk.

Migranten, illegalen

De paus betreurt het lot van immigranten die vaak in onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden. Hij laakt ook de slavenarbeid in landen waar illegalen gedwongen zijn in clandestiniteit te leven of te werken in onmenselijke omstandigheden.

Paus Franciscus veroordeelt het inzetten van kindsoldaten en van kinderen voor de productie of de verkoop van drugs.

De consumenten, de bedrijven en de staten moeten de talrijke praktijken ontmaskeren die het de moderne slavernij mogelijk maken zich verder uit te breiden, aldus paus Franciscus.

De katholieke kerk heeft vijftig jaar geleden 1 januari uitgeroepen tot Wereldvredesdag.

(Belga/RR)

De paus veroordeelt in zijn boodschap alle vormen van uitbuiting, slavenhandel en meer in het bijzonder ook de uitbuiting van vrouwen en minderjarigen voor prostitutie. Hij stelt dat 36 miljoen mannen, vrouwen en kinderen slachtoffer zijn van vormen van hedendaagse slavernij, vooral door gedwongen tewerkstelling.Paus Franciscus bestempelt deze vormen van uitbuiting als een misdaad tegen de mensheid. De oorzaken van de uitbuiting zijn volgens de kerkleider armoede, corruptie, conflicten en terrorisme. Hij veroordeelt de criminele netwerken die jongeren met moderne informatietechnologieën lokken met valse beloften op werk. De paus betreurt het lot van immigranten die vaak in onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden. Hij laakt ook de slavenarbeid in landen waar illegalen gedwongen zijn in clandestiniteit te leven of te werken in onmenselijke omstandigheden. Paus Franciscus veroordeelt het inzetten van kindsoldaten en van kinderen voor de productie of de verkoop van drugs. De consumenten, de bedrijven en de staten moeten de talrijke praktijken ontmaskeren die het de moderne slavernij mogelijk maken zich verder uit te breiden, aldus paus Franciscus. De katholieke kerk heeft vijftig jaar geleden 1 januari uitgeroepen tot Wereldvredesdag.(Belga/RR)