"Ik moedig jullie aan om vluchtelingen te verwelkomen in jullie huizen en gemeenschappen, zodat hun eerste ervaring van Europa niet de traumatische ervaring wordt van slapen in de kou op straat, maar van een warme menselijke ontvangst", zei de paus.

De paus benadrukte dat het belangrijk is om voorbij de statistieken te kijken, en er bewust van te blijven dat 'de vluchtelingen niet anders zijn dan onze eigen familie en vrienden'.

'Zij hebben allemaal een naam, een gezicht en een verhaal', aldus de paus. 'Net zoals ze het onvervreembaar recht hebben om in vrede te leven en een betere toekomst voor hun zonen en dochters na te streven.'

De paus benadrukte de rol die de jezuïeten kunnen spelen door onderwijs te voorzien voor de vluchtelingen. 'Veel kinderen groeien op zonder dat ze naar school kunnen gaan.'

'Door die situatie te veranderen kunnen we bouwen aan een sterker Europa en een betere toekomst voor de vluchtelingen.'

(Belga/JH)

"Ik moedig jullie aan om vluchtelingen te verwelkomen in jullie huizen en gemeenschappen, zodat hun eerste ervaring van Europa niet de traumatische ervaring wordt van slapen in de kou op straat, maar van een warme menselijke ontvangst", zei de paus.De paus benadrukte dat het belangrijk is om voorbij de statistieken te kijken, en er bewust van te blijven dat 'de vluchtelingen niet anders zijn dan onze eigen familie en vrienden'.'Zij hebben allemaal een naam, een gezicht en een verhaal', aldus de paus. 'Net zoals ze het onvervreembaar recht hebben om in vrede te leven en een betere toekomst voor hun zonen en dochters na te streven.'De paus benadrukte de rol die de jezuïeten kunnen spelen door onderwijs te voorzien voor de vluchtelingen. 'Veel kinderen groeien op zonder dat ze naar school kunnen gaan.''Door die situatie te veranderen kunnen we bouwen aan een sterker Europa en een betere toekomst voor de vluchtelingen.' (Belga/JH)