Paus Benedictus XVI roept op 19 november alle kardinalen samen voor een vergadering over het seksueel misbruik in de kerk.

Het Vaticaan kondigde het initiatief maandag aan in een mededeling waarin staat dat de paus de leden van het kardinalencollege en de nieuwe kardinalen op 19 november uitnodigt voor een dag van reflectie en gebed.

Eén van de thema's van de vergadering zal het antwoord van de
katholieke kerk op de gevallen van seksueel misbruik zijn. Het thema zal ingeleid worden door kardinaal William Levada, die prefect van de Congregatie voor de geloofsleer is. Aan de vergadering zullen 203 kardinalen deelnemen.

Paus Benedictus XVI roept op 19 november alle kardinalen samen voor een vergadering over het seksueel misbruik in de kerk.Het Vaticaan kondigde het initiatief maandag aan in een mededeling waarin staat dat de paus de leden van het kardinalencollege en de nieuwe kardinalen op 19 november uitnodigt voor een dag van reflectie en gebed.Eén van de thema's van de vergadering zal het antwoord van de katholieke kerk op de gevallen van seksueel misbruik zijn. Het thema zal ingeleid worden door kardinaal William Levada, die prefect van de Congregatie voor de geloofsleer is. Aan de vergadering zullen 203 kardinalen deelnemen.