De video die The Guardian op zijn website zette, komt er nadat Theresa May, de Britse minister van Binnenlandse Zaken eerder deze week had geopperd dat Groot-Brittannië uit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) moest stappen.

'Los van de uitslag van het referendum in juni is het mijn overtuiging dat we niet uit de EU moeten stappen maar wel uit het EVRM. Op die manier kunnen we de mensenrechtenwetten in dit land hervormen.'

May behoort tot de partij van premier David Cameron, maar die probeerde olie op de golven te gieten door te zeggen dat er wel degelijk 'verschillen' zijn tussen hem en May, maar dat er nog geen plannen zijn in die richting zijn. Bij andere ministers uit de regering was er meer uitgesproken kritiek op het voorstel van Theresa May.

The Guardian greep het voorval aan om een satirisch filmpje op zijn website te plaatsen, waarin acteur Patrick Stewart de Britse premier speelt, die de verwezenlijkingen van het verdrag in vraag stelt, en door zijn regering op de gaten in zijn redenering wordt gewezen. Een mooi staaltje van droge, Britse humor.

Bekijk hier de video:

Het filmpje is een duidelijke verwijzing naar een klassiek geworden sketch uit Monty Python's Flying Circus uit 1979: 'What have the Romans ever done for us?' vraagt John Cleese zich daar af.

De video die The Guardian op zijn website zette, komt er nadat Theresa May, de Britse minister van Binnenlandse Zaken eerder deze week had geopperd dat Groot-Brittannië uit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) moest stappen. 'Los van de uitslag van het referendum in juni is het mijn overtuiging dat we niet uit de EU moeten stappen maar wel uit het EVRM. Op die manier kunnen we de mensenrechtenwetten in dit land hervormen.' May behoort tot de partij van premier David Cameron, maar die probeerde olie op de golven te gieten door te zeggen dat er wel degelijk 'verschillen' zijn tussen hem en May, maar dat er nog geen plannen zijn in die richting zijn. Bij andere ministers uit de regering was er meer uitgesproken kritiek op het voorstel van Theresa May.The Guardian greep het voorval aan om een satirisch filmpje op zijn website te plaatsen, waarin acteur Patrick Stewart de Britse premier speelt, die de verwezenlijkingen van het verdrag in vraag stelt, en door zijn regering op de gaten in zijn redenering wordt gewezen. Een mooi staaltje van droge, Britse humor.Het filmpje is een duidelijke verwijzing naar een klassiek geworden sketch uit Monty Python's Flying Circus uit 1979: 'What have the Romans ever done for us?' vraagt John Cleese zich daar af.