In een interview met het Duitse dagblad Berliner Morgenpost dit weekend kantte Petry zich tegen een verscherping van de regels voor de aankoop van wapens. Volgens haar hebben alle Duitsers die de wet naleven het recht om zichzelf, hun gezin en vrienden te beschermen.

Het is volgens haar niet zo verbazingwekkend dat een toenemend aantal Duitsers zich bewapent. "Dat is meer dan logisch nadat de federale en de lokale overheden de politie kapot hebben bespaard", gaat ze verder in het interview. "Bovendien weten we hoe lang het kan duren eer de politie ter plaatse komt, voornamelijk in dunbevolkte gebieden."

Een verstrenging van de wetgeving betreffende wapens zou volgens Petry enkel en alleen maar "de rechtgeaarde burgers straffen, niet diegenen die hun wapen op het Darknet - een zoekmachine - voor de illegale marktplaatsen, kopen."

Verbouwereerde reacties

Meerder politici, waaronder Thomas Strobl, vicevoorzitter van de christendemocratische regeringspartij CDU, reageren onthutst op de uitspraken van Petry. Storbl beschudigt de voorzitser van "Duitsland te willen transformeren in het wilde westen." Hij benadrukt dat het aan de staat is om de mensen te beschermen en de veiligheid te garanderen.

Het is bovendien niet de eerste keer dat Petry in de kijker loopt door dergelijke statements. Eerder dit jaar bepleitte Petry dat politieagenten wapens moeten mogen inzetten tegen illegale migranten.

Dergelijke straffe uitspraken komen niet hoe dan ook niet als een verrassing. Volgende maand zijn het namelijk verkiezingen in de deelstaten Mecklenburg-Voorpommeren en Berlijn . Die verkiezingen worden gezien als grote test voor de huidige regering. Kanselier Angela Merkel voert actief campagne in Mecklenburg. Verwacht wordt dat de partij van Petry, die voornamelijk campagne voert tegen migratie, hoog zal scoren in de deelverkiezingen. (NS)

In een interview met het Duitse dagblad Berliner Morgenpost dit weekend kantte Petry zich tegen een verscherping van de regels voor de aankoop van wapens. Volgens haar hebben alle Duitsers die de wet naleven het recht om zichzelf, hun gezin en vrienden te beschermen. Het is volgens haar niet zo verbazingwekkend dat een toenemend aantal Duitsers zich bewapent. "Dat is meer dan logisch nadat de federale en de lokale overheden de politie kapot hebben bespaard", gaat ze verder in het interview. "Bovendien weten we hoe lang het kan duren eer de politie ter plaatse komt, voornamelijk in dunbevolkte gebieden." Een verstrenging van de wetgeving betreffende wapens zou volgens Petry enkel en alleen maar "de rechtgeaarde burgers straffen, niet diegenen die hun wapen op het Darknet - een zoekmachine - voor de illegale marktplaatsen, kopen."Meerder politici, waaronder Thomas Strobl, vicevoorzitter van de christendemocratische regeringspartij CDU, reageren onthutst op de uitspraken van Petry. Storbl beschudigt de voorzitser van "Duitsland te willen transformeren in het wilde westen." Hij benadrukt dat het aan de staat is om de mensen te beschermen en de veiligheid te garanderen. Het is bovendien niet de eerste keer dat Petry in de kijker loopt door dergelijke statements. Eerder dit jaar bepleitte Petry dat politieagenten wapens moeten mogen inzetten tegen illegale migranten.Dergelijke straffe uitspraken komen niet hoe dan ook niet als een verrassing. Volgende maand zijn het namelijk verkiezingen in de deelstaten Mecklenburg-Voorpommeren en Berlijn . Die verkiezingen worden gezien als grote test voor de huidige regering. Kanselier Angela Merkel voert actief campagne in Mecklenburg. Verwacht wordt dat de partij van Petry, die voornamelijk campagne voert tegen migratie, hoog zal scoren in de deelverkiezingen. (NS)