Een paar maanden geleden dreigde Berlusconi ermee de Italiaanse regering te laten vallen als De Senaat zijn parlementszetel zou afpakken. Zijn partijgenoot Angelino Alfano - tevens vicepremier en minister van Binnenlandse zaken in de huidige regering - maakte toen echter duidelijk dat hij premier Enrico Letta zou blijven steunen, in het belang van Italië. Het land is immers met zijn schuldenberg afhankelijk van het vertrouwen van de financiële markten en zijn politieke stabiliteit.

Uiteindelijk moest Berlusconi zich gewonnen geven en de regering blijven steunen, omdat hij te weinig steun kreeg binnen zijn partij. Ook zijn strafblad speelde hierbij een rol.

Nu valt de PDL, de op een na grootste partij van Italië, uit elkaar. Onder impuls van Berlusconi wordt de partij heropgericht als Forza Italia - de naam van de partij met de voetbalkreet waarmee de oud-premier in de jaren negentig de macht greep. Zondag wordt een congres gehouden waar Berlusconi's project voorgesteld wordt.

Vicepremier Angelino Alfano verlaat dan weer de PDL, en sticht samen met enkele andere ontevreden PDL'ers zijn eigen partij Nieuw Centrumrechts (NCD). Die blijft een coalitie vormen met de centrumlinkse partij van premier Letta.

Een paar maanden geleden dreigde Berlusconi ermee de Italiaanse regering te laten vallen als De Senaat zijn parlementszetel zou afpakken. Zijn partijgenoot Angelino Alfano - tevens vicepremier en minister van Binnenlandse zaken in de huidige regering - maakte toen echter duidelijk dat hij premier Enrico Letta zou blijven steunen, in het belang van Italië. Het land is immers met zijn schuldenberg afhankelijk van het vertrouwen van de financiële markten en zijn politieke stabiliteit. Uiteindelijk moest Berlusconi zich gewonnen geven en de regering blijven steunen, omdat hij te weinig steun kreeg binnen zijn partij. Ook zijn strafblad speelde hierbij een rol.Nu valt de PDL, de op een na grootste partij van Italië, uit elkaar. Onder impuls van Berlusconi wordt de partij heropgericht als Forza Italia - de naam van de partij met de voetbalkreet waarmee de oud-premier in de jaren negentig de macht greep. Zondag wordt een congres gehouden waar Berlusconi's project voorgesteld wordt.Vicepremier Angelino Alfano verlaat dan weer de PDL, en sticht samen met enkele andere ontevreden PDL'ers zijn eigen partij Nieuw Centrumrechts (NCD). Die blijft een coalitie vormen met de centrumlinkse partij van premier Letta.