In Myanmar claimt de Eenheid Solidariteit en Ontwikkeling Partij (USDP), de belangrijkste aan het militaire bewind gelieerde partij, een grote overwinning tijdens de verkiezingen van zondag.

Volgens een hoge verantwoordelijke van de USDP komt circa 80 procent van de zetels in het parlement in handen van de partij van huidig premier Thein Sein.

De USDP is nauw verbonden aan generaal Than Shwe, die aan het hoofd staat van de militaire regering van Myanmar, het voormalige Birma.

Schijnverkiezingen

Het Westen en de Verenigde Naties beschouwen de stembusgang, de eerste in 20 jaar in Myanmar, als een schertsvertoning, bedoeld om de macht van de militaire junta te bestendigen.

De belangrijkste oppositiepartijen Nationale Liga voor de Democratie (NLD), dat de verkiezingen boycotte, en Democratische Partij (PD), spreken van massale fraude. Zo zouden er al voor de verkiezingen stemmen zijn geronseld, meldt AFP.

Ook mochten buitenlandse waarnemers en media het land niet in tijdens de verkiezingen.

Rellen

Na de verkiezingen zijn in de oostelijke grensstad Myawaddy rellen uitgebroken tussen etnische Karenrebellen en regeringstroepen.

Al minstens 15.000 mensen zijn voor het geweld gevlucht naar buurland Thailand.

(KVDA)

In Myanmar claimt de Eenheid Solidariteit en Ontwikkeling Partij (USDP), de belangrijkste aan het militaire bewind gelieerde partij, een grote overwinning tijdens de verkiezingen van zondag. Volgens een hoge verantwoordelijke van de USDP komt circa 80 procent van de zetels in het parlement in handen van de partij van huidig premier Thein Sein. De USDP is nauw verbonden aan generaal Than Shwe, die aan het hoofd staat van de militaire regering van Myanmar, het voormalige Birma. Schijnverkiezingen Het Westen en de Verenigde Naties beschouwen de stembusgang, de eerste in 20 jaar in Myanmar, als een schertsvertoning, bedoeld om de macht van de militaire junta te bestendigen. De belangrijkste oppositiepartijen Nationale Liga voor de Democratie (NLD), dat de verkiezingen boycotte, en Democratische Partij (PD), spreken van massale fraude. Zo zouden er al voor de verkiezingen stemmen zijn geronseld, meldt AFP. Ook mochten buitenlandse waarnemers en media het land niet in tijdens de verkiezingen. Rellen Na de verkiezingen zijn in de oostelijke grensstad Myawaddy rellen uitgebroken tussen etnische Karenrebellen en regeringstroepen. Al minstens 15.000 mensen zijn voor het geweld gevlucht naar buurland Thailand.(KVDA)