In zijn eindverslag vraagt het parket de aanklachten tegen de zeven beklaagden uit de entourage van huidig Rwandees president Paul Kagame te laten vallen. Het onderzoek leverde niet genoeg bezwarende elementen op, zo luidt het.

De onderzoeksrechters moeten nu een definitieve beslissing nemen.

Op 6 april 1994 werd het vliegtuig met daarin de presidenten van Rwanda en Burundi nabij de luchthaven van Kigali neergeschoten. De aanslag geldt als het beginpunt van een genocidecampagne die volgens cijfers van de Verenigde Naties 800.000 doden eiste en die in Rwanda de Tutsi-minderheid aan de macht bracht.

In zijn eindverslag vraagt het parket de aanklachten tegen de zeven beklaagden uit de entourage van huidig Rwandees president Paul Kagame te laten vallen. Het onderzoek leverde niet genoeg bezwarende elementen op, zo luidt het. De onderzoeksrechters moeten nu een definitieve beslissing nemen.Op 6 april 1994 werd het vliegtuig met daarin de presidenten van Rwanda en Burundi nabij de luchthaven van Kigali neergeschoten. De aanslag geldt als het beginpunt van een genocidecampagne die volgens cijfers van de Verenigde Naties 800.000 doden eiste en die in Rwanda de Tutsi-minderheid aan de macht bracht.