De beslissing komt er na grote betogingen en een 24 urenstaking tegen het bezuinigingsplan dat belastingverhogingen en privatiseringen omvat. Onder druk van de schuldeisers van Griekenland zocht Papandreou een akkoord met de oppositie voor het bezuinigingsplan. Dat moet voor het einde van de maand goedgekeurd worden in het parlement opdat Griekenland zich zou kunnen verzekeren van een nieuwe schijf geld van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Geen regering van nationale eenheid

Papandreou had eerder woensdag geprobeerd een regering van nationale eenheid op de been te brengen, maar dat weigerde de conservatieve partij die in de oppositie zit. De oppositiepartij zou alleen hebben willen instemmen met een regering van nationale eenheid als Papandreou zou opstappen en als de voorwaarden voor de hulp van EU en IMF opnieuw onderhandeld zouden worden.

Papandreou gaf op de televisie toe dat de gesprekken met de belangrijkste oppositiepartij mislukt waren. "Ik heb voorstellen gedaan, maar de voorwaarden die zij stelden, zullen het land tegenhouden", aldus de premier. "Ik zet dezelfde koers voort met de partij en met het Griekse volk", voegde hij toe. (Belga)

De beslissing komt er na grote betogingen en een 24 urenstaking tegen het bezuinigingsplan dat belastingverhogingen en privatiseringen omvat. Onder druk van de schuldeisers van Griekenland zocht Papandreou een akkoord met de oppositie voor het bezuinigingsplan. Dat moet voor het einde van de maand goedgekeurd worden in het parlement opdat Griekenland zich zou kunnen verzekeren van een nieuwe schijf geld van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Geen regering van nationale eenheid Papandreou had eerder woensdag geprobeerd een regering van nationale eenheid op de been te brengen, maar dat weigerde de conservatieve partij die in de oppositie zit. De oppositiepartij zou alleen hebben willen instemmen met een regering van nationale eenheid als Papandreou zou opstappen en als de voorwaarden voor de hulp van EU en IMF opnieuw onderhandeld zouden worden. Papandreou gaf op de televisie toe dat de gesprekken met de belangrijkste oppositiepartij mislukt waren. "Ik heb voorstellen gedaan, maar de voorwaarden die zij stelden, zullen het land tegenhouden", aldus de premier. "Ik zet dezelfde koers voort met de partij en met het Griekse volk", voegde hij toe. (Belga)