De Costa Concordia, die op cruise was in de Middellandse Zee, liep vrijdagavond vast op een rots vlakbij het eiland Giglio. De passagiers waren net aan het avondeten en er brak paniek uit. Verschillende passagiers sprongen daarbij in het ijskoude water.

Titantic
Een van de passagiers, journaliste Mara Parmegiani, vertelt hoe het er aan toe ging. "Paniekscènes de Titanic waardig", met passagiers die elkaar overhoop lopen, schreeuwen en wenen. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar we waren allemaal erg bang en hadden het koud omdat we enkel onze avondkledij aanhadden. We hebben niet de tijd gehad om onze andere bezittingen te halen. We kregen enkel dekens en dat was onvoldoende."

Verschillende passagiers die bij de evacuatie aan boord gingen van reddingsboten, vielen in het ijskoude water, zeggen getuigen. Een van hen, een zeventiger, verdronk.

Vermisten
De voorlopige balans staat op drie doden en een veertigtal gewonden. Duikers onderzoeken momenteel het deel van de boot dat onder water ligt om na te gaan of er daar nog slachtoffers zijn. Reddingshelikopters hebben de hele nacht meegezocht.

Reder Costa Crociere laat in een mededeling weten dat 3.200 passagiers en een duizendtal bemanningsleden aan boord waren. De cruise zou onder meer halt houden in Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille.

Belgen
Bij de passagiers zijn een duizendtal Italianen, ongeveer 500 Duitsers en 400 Fransen. Er waren ook acht Belgen aan boord.

De geëvacueerde passagiers zijn ondergebracht in de zeldzame hotelkamers op het kleine eiland, in sportcentra en zelfs in de kerk. Ze worden zaterdag met honderden overgebracht met boten naar de haven Santo Stefano op het Italiaanse vasteland. (Belga/TE)

De Costa Concordia, die op cruise was in de Middellandse Zee, liep vrijdagavond vast op een rots vlakbij het eiland Giglio. De passagiers waren net aan het avondeten en er brak paniek uit. Verschillende passagiers sprongen daarbij in het ijskoude water. Titantic Een van de passagiers, journaliste Mara Parmegiani, vertelt hoe het er aan toe ging. "Paniekscènes de Titanic waardig", met passagiers die elkaar overhoop lopen, schreeuwen en wenen. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar we waren allemaal erg bang en hadden het koud omdat we enkel onze avondkledij aanhadden. We hebben niet de tijd gehad om onze andere bezittingen te halen. We kregen enkel dekens en dat was onvoldoende." Verschillende passagiers die bij de evacuatie aan boord gingen van reddingsboten, vielen in het ijskoude water, zeggen getuigen. Een van hen, een zeventiger, verdronk. Vermisten De voorlopige balans staat op drie doden en een veertigtal gewonden. Duikers onderzoeken momenteel het deel van de boot dat onder water ligt om na te gaan of er daar nog slachtoffers zijn. Reddingshelikopters hebben de hele nacht meegezocht. Reder Costa Crociere laat in een mededeling weten dat 3.200 passagiers en een duizendtal bemanningsleden aan boord waren. De cruise zou onder meer halt houden in Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille. Belgen Bij de passagiers zijn een duizendtal Italianen, ongeveer 500 Duitsers en 400 Fransen. Er waren ook acht Belgen aan boord.De geëvacueerde passagiers zijn ondergebracht in de zeldzame hotelkamers op het kleine eiland, in sportcentra en zelfs in de kerk. Ze worden zaterdag met honderden overgebracht met boten naar de haven Santo Stefano op het Italiaanse vasteland. (Belga/TE)