Met de hulp van rebellenbewegingen in Damascus waren de Palestijnse inwoners van het vluchtelingenkamp Yarmouk er deels in geslaagd Islamitische Staat (IS) terug te dringen.

Eerste samenwerking

Nu hebben die Palestijnse organisaties voor de eerste keer een akkoord op militair vlak met het Syrische leger. Hetzelfde leger dat het kamp meer dan een jaar bezet heeft. De bedoeling is de terreurbeweging volledig te verdrijven. Yarmouk - ooit thuis van zo'n 150.000 Palestijnse vluchtelingen en Syriërs - ligt slechts op enkele kilometers van de Syrische hoofdstad. Op 1 april bestormden militanten van IS het kamp waar in de loop der tijd nog 18.000 inwoners gevangen bleven door de aanhoudende gevechten in de regio.

'De Palestijnse inspanning zal complementair zijn met de rol van de Syrische staat om Yarmouk vrij te maken van terroristen', bevestigde Ahmad Majdalani van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in de Syrische hoofdstad.

Uitgezonderd aan Hamas gelinkte organisatie

De bevestiging komt er daags na een vergadering van Majdalani met alle Palestijnse organisaties, met uitzondering van het aan Hamas gelinkte Aknaf Beit al-Maqdess dat vijandig staat tegenover het regime van president Bashar al-Assad. Het was onmogelijk de beweging te bereiken om hun standpunt te weten te komen.

'Tijdens de Palestijnse bijeenkomst zijn we overeengekomen een gemeenschappelijke operatieafdeling te creëren, bestaande uit Syrische troepen en Palestijnse bewegingen die willen deelnemen en die een grote vertegenwoordiging hebben binnen het vluchtelingenkamp Yarmouk of in de omtrek ervan om de militaire operatie te kunnen uitvoeren', verklaarde Majdalani. De gezant van de Palestijnse president Mahmoud Abbas was speciaal uit Ramallah op de Westelijke Jordaanoever naar Syrië afgereisd om de kwestie op te lossen. (Belga/WB)

Met de hulp van rebellenbewegingen in Damascus waren de Palestijnse inwoners van het vluchtelingenkamp Yarmouk er deels in geslaagd Islamitische Staat (IS) terug te dringen.Nu hebben die Palestijnse organisaties voor de eerste keer een akkoord op militair vlak met het Syrische leger. Hetzelfde leger dat het kamp meer dan een jaar bezet heeft. De bedoeling is de terreurbeweging volledig te verdrijven. Yarmouk - ooit thuis van zo'n 150.000 Palestijnse vluchtelingen en Syriërs - ligt slechts op enkele kilometers van de Syrische hoofdstad. Op 1 april bestormden militanten van IS het kamp waar in de loop der tijd nog 18.000 inwoners gevangen bleven door de aanhoudende gevechten in de regio.'De Palestijnse inspanning zal complementair zijn met de rol van de Syrische staat om Yarmouk vrij te maken van terroristen', bevestigde Ahmad Majdalani van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in de Syrische hoofdstad. De bevestiging komt er daags na een vergadering van Majdalani met alle Palestijnse organisaties, met uitzondering van het aan Hamas gelinkte Aknaf Beit al-Maqdess dat vijandig staat tegenover het regime van president Bashar al-Assad. Het was onmogelijk de beweging te bereiken om hun standpunt te weten te komen.'Tijdens de Palestijnse bijeenkomst zijn we overeengekomen een gemeenschappelijke operatieafdeling te creëren, bestaande uit Syrische troepen en Palestijnse bewegingen die willen deelnemen en die een grote vertegenwoordiging hebben binnen het vluchtelingenkamp Yarmouk of in de omtrek ervan om de militaire operatie te kunnen uitvoeren', verklaarde Majdalani. De gezant van de Palestijnse president Mahmoud Abbas was speciaal uit Ramallah op de Westelijke Jordaanoever naar Syrië afgereisd om de kwestie op te lossen. (Belga/WB)